Ταραντίλης (ΝΔ): Η κυβέρνηση θα δράσει με υπευθυνότητα - Θέλουμε χρόνο για δημιουργία

Ταραντίλης (ΝΔ): Η κυβέρνηση θα δράσει με υπευθυνότητα - Θέλουμε χρόνο για δημιουργία
Ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι στην Ελλάδα που οραματίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, οι πολίτες δεν θα αντιμετωπίζονται ως ταξικές ομάδες
Το όραμα της νέας κυβέρνησης για την θέση της Ελλάδας ως χώρα με κεντρικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ήπειρο κι όχι ως μια χώρα της περιφέρειας, περιέγραψε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Χρήστος Ταραντίλης ο οποίος πήρε τον λόγο στην Ολομέλεια αμέσως μετά τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι στην Ελλάδα που οραματίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, οι πολίτες δεν θα αντιμετωπίζονται ως ταξικές ομάδες, το παρελθόν δεν θα σηματοδοτείται από την ανάμνηση διχασμού και μισαλλοδοξίας, το παρόν δεν θα βιώνεται ως μαρασμός, νωχελικότητα, καρτερία και χαμένες ευκαιρίες και το μέλλον δεν θα προβάλλει ως μείγμα ανασφάλειας και συγκρατημένης ελπίδας.
"Θέλουμε και πρέπει να τραβήξουμε εμπρός, θέλουμε, όπως τόσο ποιητικά έγραψε ο Ελύτης, να τραβήξουμε εμπρός «με άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά" είπε ο κ. Ταραντίλης τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα δράσει με υπευθυνότητα όχι μόνο προς το συμφέρον της παρούσας, αλλά και της μέλλουσας γενεάς.
"Μόνο με αυτή τη νοοτροπία η πολιτική αποκτά τον αναγκαίο χώρο ιστορικής προοπτικής που γεννά και την έννοια της ιστορικής ευθύνης.
Δεν θέλουμε το χρόνο για ανάλωση, αλλά για δημιουργία. Τώρα είναι η ώρα να τεντώσουμε το τόξο της μοίρας της πατρίδας μας. Τώρα είναι η ώρα να εμπιστευτούμε αυτή την Κυβέρνηση και αυτόν τον Πρωθυπουργό" είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.
Ο κ. Ταραντίλης υπογράμμισε επίσης ότι στις 7 Ιουλίου ο Έλληνας πολίτης με την ψήφο του δεν έδωσε απλώς εντολή για μια νέα κυβέρνηση, έδωσε εντολή για μια νέα εποχή, για μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα, νοοτροπία, αντίληψη, ύφος και ηθική διακυβέρνησης.
Προσέθεσε δε πως στο μοντέλο διακυβέρνησης που εκπροσωπεί η ΝΔ το όραμά για την πατρίδα δεν εξαντλείται στο χώρο των ιδεών και δεν εξαντλείται στην επικράτεια της ελπίδας, παρά μετουσιώνεται σε πράξη, μέσα από τον ορθολογικό και αποτελεσματικό σχεδιασμό καθώς και την σωστή εφαρμογή δημόσιων πολιτικών.
"Στο μοντέλο διακυβέρνησης που εκπροσωπούμε το σύνθημα δεν είναι να «βγει η μέρα», αλλά να ετοιμασθεί η μέρα, η κάθε ημέρα" ανέφερε ο κ. Ταραντίλης και προσέθεσε πως ήδη η σύνθεση, η οργάνωση και ο προγραμματικός σχεδιασμός της λειτουργίας της κυβέρνησης προϊδεάζει για το ρυθμό της νέας εποχής.

 www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS