Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαρήγα: Η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από το στρωμένο κοκκινο χαλί που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα

Παπαρήγα: Η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από το στρωμένο κοκκινο χαλί που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα
H ΝΔ πάει στον "εδραιωμένο δρόμο όλων των προγραμμάτων που ψηφίστηκαν την τελευταία δεκαετία", σύμφωνα με την Α. Παπαρήγα
H ΝΔ «πήρε τη σκυτάλη από το στρωμένο κοκκινο χαλί που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που πρόσθεσε αυτός όταν πήρε τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», ανέφερε η βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Όπως είπε, «είναι ένα πολύ δύσβατο χαλί που δεν πρέπει να βαδίσει αδιαμαρτύρητα ο λαός».
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η  ΝΔ πάει στον «εδραιωμένο δρόμο όλων των προγραμμάτων που ψηφίστηκαν την τελευταία δεκαετία, προπομπός των οποίων υπήρχε πριν την κρίση, και σε αυτό τον δρόμο θα στρώσει τις ακόμα πιο άγριες συνθήκες για το λαό της λεγόμενης ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας».
Μάλιστα, σημείωσε ότι ένα από τα νεότερα στελέχη της ΝΔ και στο Κοινοβούλιο, ο κ. Κυρανάκης, «σε κάποια εκπομπή είπε ότι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως το ΚΚΕ σκότωνε Έλληνες κατά τη διάρκεια της Κατοχής ΄41-΄'44» συμπληρώνοντας πως «μάλλον ο κ. Κυρανάκης μπέρδεψε, το ΕΑΜ, το ΚΚΕ, τον ΕΛΑΣ με τον Τσαούς-Αντών, με τους κουκουλοφόρους που υποδείκνυαν ποιοι κομμουνιστές, ποιοι αντιφασίστες πρέπει να σκοτωθούν, μπέρδεψε το ΚΚΕ και το ΕΑΜ με τη δράση του ΕΔΕΣ και του Ζέρβα».
Η ίδια απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΚΚΕ ότι «φοβάται να βάλει τα χέρια του στη φωτιά», τόνισε πως «όποιος λέει ότι το ΚΚΕ δεν βάζει τα χέρια του στη φωτιά, αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν έχει ιδέα τι σημαίνει οργάνωση της ταξικής πάλης σε οποιοεσδήποτε συνθήκες».
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι οι αντιφάσεις που αναδεικνύει από τα σπλάχνα του το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα θα γίνουν αντικείμενο διαπάλης για τα μείγματα διαχείρισης, με ένα πρώτο ζήτημα αυτό της Τουρκίας που είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας και ταυτόχρονα αμφισβητεί σύνορα, ενώ ως δεύτερο ζήτημα ανέφερε την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που οδηγεί στην «παγκόσμια υποχρησιμοποίηση της ανθρώπινης δύναμης».
Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν είναι εναντίον της τεχνολογίας, αλλά εναντίον του ιδιοκτήτη της τεχνολογίας και ανέφερε ότι «επειδή καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της ανεργίας του 50%-60%, η ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων και η ακόμα πιο φθηνή εργατική δύναμη όχι μόνο ως αμοιβή αλλά ως σύγχρονες ανάγκες θα είναι προβλήματα που θα οξυνθούν».
Η κ. Παπαρήγα κατέληξε λέγοντας πως «πέρα από την υποχρέωσή μας να ακούγονται στη Βουλή η φωνή και τα προβλήματα των εργαζομένων θα συνεχίσουμε στον κύριο και βασικό δρόμο: το δρόμο της συμβολής μας στην ανάπτυξη και όξυνση της ταξικής πάλης».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης