Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος: Από την Τρίτη αρχίζει ο διάλογος ή και οι συγκρούσεις που θα αφορούν κυβερνητικά έργα

Λοβέρδος: Από την Τρίτη αρχίζει ο διάλογος ή και οι συγκρούσεις που θα αφορούν κυβερνητικά έργα
"Τo Κίνημα Αλλαγής θα παλέψει να καταστεί η μοναδική ελπίδα της κοινής γνώμης για ουσιαστική, σοβαρή αντιπολίτευση", ανέφερε ο Α. Λοβέρδος
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλες πολιτικές τοξίνες και ζητούν επιτακτικά να γυρίσει ο τόπος σελίδα. Οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ,  Α. Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Ανέφερε ότι «αυτή την κρίσιμη ώρα οι μεγαλαυχίες, οι μεγαλόστομες διακηρύξεις προθέσεων, καθώς και τα ευχολόγια είναι εκτός τόπου και χρόνου», αλλά και πως από την Τρίτη «αρχίζει ο διάλογος ή και οι συγκρούσεις που θα αφορούν κυβερνητικά έργα και την κριτική της αντιπολίτευσης».
Ο ίδιος χαρακτήρισε «λανθασμένη την αναφορά του πρωθυπουργού για έναν νέο πατριωτισμό», αντιτείνοντας ότι «ο πατριωτισμός είναι ένας, ούτε νέος είναι, ούτε παλαιός, ούτε προοδευτικός, ούτε αντιδραστικός».
«Ή είσαι πατριώτης ή δεν είσαι. Νεοπατριώτες δεν υπάρχουν», όπως είπε.
Κάνοντας αναφορά  στο Σκοπιανό, ανέφερε ότι το κόμμα του «ούτε στα συλλαλητήρια κατέβηκε, ούτε για συμψηφισμό του μακεδονικού με την μη περικοπή των συντάξεων μίλησε» ενώ κατηγόρησε τη κυβέρνηση της ΝΔ ότι εγκατέλειψε τη θέση που είχε ως αντιπολίτευση.
Ακόμη, οκ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του συμφωνεί καταρχήν με τις φοροαπαλλαγές, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και με τις 120 δόσεις», αν και η στάση του θα καθοριστεί από το τελικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί.
Όπως είπε, «συμφωνούμε, όμως, και με την κριτική για την μη αναφορά στο 100% της προκαταβολής φόρων για το επόμενο έτος, για το οποίο δεν ακούσαμε λέξη. Όπως έντονα διαφωνούμε και με τη μη αναφορά στη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια, θλιβερό έργο της κυβέρνησης Τσίπρα».
Επιπλέον, σημείωσε ότι το μείζον ερώτημα των επόμενων μηνών θα είναι τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε σχέση με τη διατήρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, επισημαίνοντας ότι «για να γίνουν και τα δύο, οι ρυθμοί ανάπτυξης πρέπει όχι μόνο να είναι σοκαριστικοί, αλλά συγκλονιστικοί».
 Επίσης, το ΚΙΝΑΛ είπε  ότι είναι θετικό για την κατάργηση του ασύλου,  όπως και για την επανεξέταση ορισμένων άρθρων του Ποινικού Κώδικα.
Τέλος, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «το ΚΙΝΑΛ θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ως πολιτική δύναμη της αντιπολίτευσης, ως κυβερνώσα σοσιαλδημοκρατική παράταξη, κριτικά και αυστηρά, αλλά συγχρόνως υπεύθυνα και δίκαια.
Σε ό, τι αφορά την κυβέρνηση η διάκρισή μας θα γίνει ορατή από τα γεγονότα.
 Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο πρόσφατη η συμπεριφορά και οι πολιτικές του, που τα όρια είναι από την αρχή ευδιάκριτα.
Το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής θα παλέψει να καταστεί η μοναδική ελπίδα της κοινής γνώμης για ουσιαστική, σοβαρή αντιπολίτευση».
«Και επειδή κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει την Βουλή σε τόπο «παράλληλων μονολόγων», θα εκπληρώσουμε στο ακέραιο το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό που περιμένει να αναβαθμίσουμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο και που απαιτεί να κινηθεί η πολιτική ζωή μακριά από σκοτεινούς θαλάμους του πρόσφατου παρελθόντος, σεβόμενη γραπτούς και άγραφους κανόνες που την προηγούμενη τετραετία παραβιάστηκαν κατάφωρα», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης