Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στην ΕΚΤ, στο +0,24% ο DAX - Σταθεροποίηση στο Μιλάνο

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στην ΕΚΤ, στο +0,24% ο DAX - Σταθεροποίηση στο Μιλάνο
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,13% κι έκλεισε στις 387,74 μονάδες
Με οριακά κέρδη έκλεισαν σήμερα (22/7/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν αναμονής της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την προσεχή Πέμπτη.
Η ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη, με τις αγορές να προεξοφλούν πιθανότητα άνω του 50% για μείωση των επιτοκίων κατά 10 μονάδες βάσης.
Την ίδια ώρα, σταθεροποιητικά κινήθηκε το χρηματιστήριο του Μιλάνου, μετά τις πιέσεις λόγω ανησυχίες για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο.
Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς κλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,13% κι έκλεισε στις 387,74 μονάδες, με τις μετοχές πρώτων υλών να καταγράφουν «άλμα» 2,4%.


Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κατέγραψε άνοδο 0,24% κι έκλεισε στις 12.289,40 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,26% στις 5.567,02 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,44% στις 21.735,70 μονάδες.




Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,08% στις 7.514,93 μονάδες, με τη Βρετανία να αναμένει τον διάδοχο της Theresa May στον πρωθυπουργικό θώκο, ο οποίος -όπως όλα δείχνουν- θα είναι ο Boris Johnson.


Ωστόσο, οι προσδοκίες του Johnson για θριαμβευτική είσοδο στη Downing Street επισκιάζονται από τις επικείμενες παραιτήσεις κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης May.
Οι υπουργοί αντιτίθενται στα σχέδια του Johnson για Brexit χωρίς συμφωνία.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» στρέφονται στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) την επόμενη εβδομάδα.
Οι επενδυτές αναμένουν μια μικρότερη των αρχικών προβλέψεων μείωση των επιτοκίων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», η Fed πιθανότατα θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της 30-31ης Ιουλίου, μετριάζοντας τις προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» μείωση κατά 50 μ.β.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση κατά 25 μ.β. διαμορφώνονται στο 75,5%, ενώ οι προσδοκίες για μια μείωση κατά 50 μ.β. στο 24,5%.
Αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι ανακοινώσεις της Fed την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανόν να καθορίσουν εάν η ανάκαμψη που καταγράφουν οι μετοχές από τον Μάιο θα συνεχιστεί ή όχι, σχολιάζει το Reuters.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Philips έκλεισε με «άλμα» 5,7%, καθώς η ολλανδική εταιρεία ανακοίνωσε μια καλύτερη των προσδοκιών αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεών της για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης