Η συνολική σωρευτική ζημία του ΛΕΠΕΤΕ στην Εθνική σε παρούσες αξίες φθάνει το 1 δισ – Πλήγμα στα κεφάλαια

Η συνολική σωρευτική ζημία του ΛΕΠΕΤΕ στην Εθνική σε παρούσες αξίες φθάνει το 1 δισ – Πλήγμα στα κεφάλαια
Ο νόμος έκτρωμα για το ΛΕΠΕΤΕ θα πρέπει να συνοπτικές διαδικασίες να καταργηθεί.
Η συνολική σωρευτική ζημία του ΛΕΠΕΤΕ στην Εθνική τράπεζα σε παρούσες αξίες αγγίζει το 1 δισεκ. ευρώ εξέλιξη που αποτελεί σοβαρό πλήγμα στα κεφάλαια και στην κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας.
Η Εθνική διαθέτει 5 δισεκ. κεφάλαια και 400 εκατ ομολογιακό tier 2.
H αρνητική επίδραση 1 δισεκ. ευρώ σε παρούσες αξίες δημιουργεί πρόβλημα στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας και άμεσα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η εγκληματική ενέργεια κατά των συμφερόντων των μετόχων.
Ένας από τους βασικούς λόγους που η μετοχή της Εθνικής δεν μπορεί να ανακάμψει και δεν μπορεί να ξεπεράσει την τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2015 είναι και το ΛΕΠΕΤΕ.
Οι συνταξιούχοι αδιαφορούν για την τωρινή κατάσταση της Εθνικής τράπεζας, το 1 δισεκ. κεφαλαιακή επιβάρυνση δεν αποτελεί αυθαίρετη προσέγγιση αλλά αποτελεί γεγονός με βάση τους εσωτερικούς υπολογισμούς της τράπεζας.
Ο νόμος έκτρωμα για το ΛΕΠΕΤΕ θα πρέπει να συνοπτικές διαδικασίες να καταργηθεί.

Η θέση του bankingnews έχει καταγραφεί στο παρελθόν και παρουσιάζεται εκ νέου.
Οι 16.500 συνταξιούχοι της Εθνικής τράπεζας με βάση τον νόμο έκτρωμα Πετρόπουλου, του πρώην Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος παραβίασε προκλητικά τις συμφωνίες με την διοίκηση της Εθνικής θα λαμβάνουν υπερπολλαπλάσιες συντάξεις έναντι των άλλων συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων.
Σε μια χώρα που οι συντάξεις έχουν δεχθεί σοκ μειώσεων λόγω της οικονομικής κρίσης, οι συνταξιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ θα λαμβάνουν κύρια σύνταξη της τάξεως των 1.000 - 1.500 ευρώ, η οποία με την επικουρική θα φτάνει συνολικά τα 2000 ευρώ σύνταξη, όταν οι άλλοι τραπεζοϋπάλληλοι θα λαμβάνουν επικουρική 270 ευρώ.
Η στρατηγική δύο ταχυτήτων δεν αποτελεί παράνομη πράξη αλλά κοινωνικά ανήθικη, προσβλητική, ανέντιμη, άδικη και εκτρωματική.
Η Εθνική τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα ώστε να κερδίσει την υπόθεση και να αποκαταστήσει το έκτρωμα του ΛΕΠΕΤΕ.
Το bankingnews θέτει ορισμένα ζητήματα για να καταστεί αντιληπτό πόσο επιβαρύνεται η Εθνική τράπεζα από το έκτρωμα του ΛΕΠΕΤΕ.
1)Η Εθνική θα πρέπει να πληρώνει με βάση τα σημερινά ισχύοντα 55 εκατ ευρώ για επικουρική σύνταξη ποσό το οποίο πουθενά δεν συναντάται στο τραπεζικό σύστημα.
2)Η Εθνική με τα κεφάλαια που θα καταβάλλει ουσιαστικά επικουρικές συντάξεις έως 900 και 1000 ευρώ όταν οι αγρότες λαμβάνουν κύρια σύνταξη 350 ευρώ.
3)Σε παρούσες αξίες πόσο είναι η επιβάρυνση της Εθνικής από το έκτρωμα του ΛΕΠΕΤΕ μήπως ξεπερνάει τα 700-800 εκατ ευρώ και πλησιάζει το 1 δισ;
4)Ο νόμος ορίζει ότι απαιτείται μελέτη από την Εθνική Αρχή Αναλογιστικής Μελέτης και ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι αυτή η αρχή δεν καταλήξει σε ένα αυθαίρετο συμπέρασμα ότι η Εθνική πρέπει να καταβάλλει περισσότερα;
5)Οι συνταξιούχοι της Εθνικής τράπεζας είναι άπληστοι, αδιαφορούν για την τύχη της Εθνικής, ενδιαφέρονται για το πώς θα καλοπεράσουν εις βάρος των άλλων και ειδικά προκλητικά εις βάρος των τωρινών εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας που δεν θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης.
6)Οι μέτοχοι της Εθνικής γιατί να δεχθούν μια τέτοια κλίμακας επιβάρυνση που ουσιαστικά ακυρώνει το bonus των 113 εκατ σε έσοδα από τόκους που θα ελάμβανε η Εθνική από τα 3 ομόλογα που εκδόθηκαν από την μετατροπή του TITLOS του παλαιού swap της Εθνικής τράπεζας με το ελληνικό δημόσιο.
7)Η πρόταση της διοίκησης της Εθνικής ήταν δίκαιη και κυρίως τίμια, αποδεχόταν να πληρώνει 35 εκατ με ένα μηχανισμό εισφοροδότησης αλλά το υπουργείο Εργασίας κατάφορα παραβίασε τις συμφωνίες.
8)Η Εθνική επειδή δεν υπάρχει δεσμευτικός μηχανισμός για την τράπεζα θα πρέπει μονομερώς να αψηφήσει το έκτρωμα ΛΕΠΕΤΕ και να υιοθετήσει την πρόταση της η οποία είναι σύμφωνη με τις οικονομικές δυνατότητες της
9)Δεν θα διαλυθεί η Εθνική τράπεζα επειδή οι συνταξιούχοι θέλουν να παραμείνουν καλοβολεμένοι.
Δεν πρόκειται για θέμα δικαιοσύνης αλλά απληστίας, δεν υπάρχει κανένα ηθικό κίνητρο πίσω από αυτές τις διεκδικήσεις, υπάρχει η απληστία που λέει ότι «μας είναι αδιάφορο τι θα υποστεί η τράπεζα αρκεί εμείς να παίρνουμε συντάξεις 1.500, 2.000 ευρώ»
Οι επικουρικές συντάξεις της Εθνικής αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία, προσβάλουν τον αγώνα των πολλών ώστε οι 16.500 συνταξιούχοι να καλοπερνούν εις βάρος των νυν εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας.
10)Η διοίκηση Μυλωνά και Μιχαηλίδη εάν δεν προστατέψει τα συμφέροντα των μετόχων θα φέρει τεράστιες νομικές ευθύνες.
Εάν δεν είχαν υποβάλλει μια πρόταση που είναι δίκαιη και έλεγε η Εθνική δεν πληρώνω τίποτε τότε προφανώς και δεν θα είχε κανένα έρεισμα και ηθικό πλεονέκτημα.
Όμως αφοπλίζει η Εθνική και τους πιο δύσπιστους όταν κατέθεσε πρόταση για 35 εκατ ευρώ να πληρώνει τον χρόνο για την επικουρική σύνταξη.
Στην περίπτωση του ΛΕΠΕΤΕ το ηθικό πλεονέκτημα το έχει η Εθνική τράπεζα και όχι οι συνταξιούχοι

Συμπέρασμα

Η μετοχή της Εθνικής τράπεζας είχε έχει δεχθεί πυρά από τους επενδυτές λόγω ΛΕΠΕΤΕ.
Η διοίκηση της Εθνικής θα φέρει μεγάλη ευθύνη εάν δεν προστατεύσει τα συμφέροντα των μετόχων.
Οι συνταξιούχοι να πάρουν τα 35 εκατ για να υπάρχει δικαιοσύνη και εκεί να τελειώσει το έκτρωμα του ΛΕΠΕΤΕ.
Ως εδώ οι προκλήσεις στην κοινωνία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS