ΚΙΝΑΛ: Δεν μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει το δημογραφικό με διακρίσεις

ΚΙΝΑΛ: Δεν μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει το δημογραφικό με διακρίσεις
Κριτική ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για το δημογραφικό
Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε το Κίνημα Αλλαγής μετά τις εξαγγελίες της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, που ανέφερε ότι εξετάζεται η δυνατότητα χορήγησης πρόσθετων κινήτρων σε ζευγάρια που τεκνοποιούν προτού η γυναίκα συμπληρώσει το τριακοστό έτος.
Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση «να αξιοποιήσει το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής που συστάθηκε με πρωτοβουλία του και στο οποίο περιλαμβάνει δέσμη πολιτικών και μέτρων στήριξης των νέων ζευγαριών και των νέων μητέρων, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις».
Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή τα όσα είπε η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, στην ομιλία της κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, όπου έθεσε τα 30 έτη ως ηλικιακό όριο για την πρόσθετη ενίσχυση των γυναικών που θα αποκτήσουν παιδί, υπερθεματίζοντας κατά το ΚΙΝΑΛ, «σε εισαγωγή διακρίσεων όπως του Orban που έχει θέσει όριο τα 40 έτη».
Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι τεράστιο και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοιες αντιλήψεις, διακρίσεις αλλά ούτε και με αποσπασματικά μέτρα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS