Αποκάλυψη: Ολόκληρο το Letter of Intent (επιστολή προθέσεων) της HIG Europe για την Creta Farms

Αποκάλυψη: Ολόκληρο το Letter of Intent (επιστολή προθέσεων) της HIG Europe για την Creta Farms
Ζητά αποκλειστικότητα και senior χρηματοδότηση αλλά και βαθύ κούρεμα
Το πλήρες κείμενο του Letter of Intend της HIG Europe για την Creta Farms αποκαλύπτει σήμερα το bankingnews.
Η HIG υποβάλλει εκδήλωση ενδιαφέροντος με επιστολή που απέστειλε στην διοίκηση της Creta Farms στις 19 Ιουλίου και όπως αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι στο bankingnews στην πρώτη επαφή που είχε με τις τράπεζες ανέφερε ότι προτίθεται να επενδύσει υπό την προϋπόθεση κουρέματος δανείων και προμηθευτών σε ποσοστό της τάξεως του 50% και πλέον.
Οι τράπεζες ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε τέτοιας έκτασης κούρεμα και παρέπεμψαν την εταιρία να συμμετάσχει αν το επιθυμεί στη διαδικασία που θα πραγματοποιήσει η Ernst & Young  για λογαριασμό τους.
Από την επιστολή της HIG δεν προκύπτει ποσό προς επένδυση αλλά η γενική αναφορά πως επενδύει από 10 έως 100 εκ δολάρια μέσω του συνδεδεμένου χαρτοφυλακίου Bayside Capital.
Η εταιρία δίνει έμφαση στην παρουσία της στην Ελλάδα επισημαίνοντας την επένδυση που έχει πραγματοποιήσει στη Μαϊλλης.
Ταυτόχρονα αναφέρει γενικώς έχει την εμπειρία να κλείσει τη συναλλαγή εντός τριών εβδομάδων επισημαίνοντας ότι μπορεί να παράσχει άμεσα senior χρηματοδότηση προκειμένου να λειτουργήσει η Creta γεγονός που σημαίνει ότι η χρηματοδότηση αυτή θα έχει προτεραιότητα έναντι των δανείων των τραπεζών.
Επιπλέον επισημαίνει ότι ζητά ραντεβού με τη διοίκηση της εταιρίας ώστε να συζητηθούν τα επόμενα βήμα και να διαμορφωθεί το σχέδιο χρηματοδότησης .
Την ίδια στιγμή ωστόσο επισημαίνει ότι προκειμένου να υποβάλλει την τελική της πρόταση ζητά να διενεργήσει εμπορικό, νομικό και οικονομικό έλεγχο και μάλιστα με αποκλειστικότητα γεγονός που είναι προφανές ότι δημιουργεί κινδύνους καθυστέρησης στην προσπάθεια διάσωσης της εταιρίας αν τελικά η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή από τις τράπεζες καθώς με την αποκλειστικότητα ουσιαστικά εμποδίζονται άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Βεβαίως είναι προφανές ότι με δεδομένο ότι έχει υπογραφεί το MOU τον τελικό λόγο θα έχει η Ernst & Young για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί καθώς η ίδια θα έχει υπό τη θέση του CRO  τη δυνατότητα να παράσχει στους ενδιαφερόμενους όποια στοιχεία ζητηθούν προκειμένου αυτοί να υποβάλλουν την τελική τους πρόταση.

Διαβάστε εδώ το Letter of Intent της HIG Europe
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Νίκος Καρούτζος

BREAKING NEWS