Αύριο (25/7) τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της ΕΧΑΕ – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Αύριο (25/7) τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της ΕΧΑΕ – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Λόγους για ενίσχυση των συναλλαγών και κατ’ επέκταση των μεγεθών της ΕΧΑΕ εντοπίζουν οι αναλυτές
Αύριο 25/7 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του ΧΑ θα δημοσιεύσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου η ΕΧΑΕ.
Οι αναλυτές περιμένουν ένα καλό τρίμηνο με βελτιωμένη κερδοφορία λόγω και της αύξησης του τζίρου στην αγορά μετοχών.
Η Eurobank αναφέρει πως περιμένει καθαρά κέρδη 1,9 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 18% λόγω της βελτιωμένης αξίας συναλλαγών κατά τη διάρκεια του τριμήνου η οποία ήταν η καλύτερη από το τέταρτο τρίμηνο του 2015.
Η Euroxx περιμένει αύξηση πωλήσεων 37% και στα 8,4 εκατ. ευρώ από 7,6 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, EBITDA 3,7 εκατ. ευρώ από 2,9 εκατ. ευρώ με το περιθώριο να ενισχύεται στο 44% από 38% και καθαρά κέρδη 1,97 εκατ. ευρώ από 1,58 εκατ. ευρώ λόγω της βελτίωσης της αξίας των συναλλαγών η οποία κατά μέσο όρο διαμορφώθηκε στα 88,1 εκατ. ευρώ ενισχυμένη κατά 37%.
Σε επίπεδο εξαμήνου περιμένει καθαρά κέρδη 2,6 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 7,3% καθώς ήταν λίγο χαμηλότερη στο εξάμηνο η αξία συναλλαγών και η αποτίμηση του ΧΑ έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2018.
Η εισηγμένη θα δώσει επιστροφή κεφαλαίου 0,11 ευρώ στις 5 Αυγούστου.
Η Euroxx σημειώνει πως υπάρχουν οι καταλύτες για αύξηση των συναλλαγών μετά το καλοκαίρι.
Οι καταλύτες σχετίζονται με τη μείωση των επιτοκίων των ομολόγων και την ενίσχυση της επενδυτικής ψυχολογίας αλλά και της επιτάχυνσης της προσπάθειας των τραπεζών για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την ανάπτυξη των εταιρικών κερδών.


BREAKING NEWS