Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απροσδόκητη επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τον Ιούλιο 2019 - Στις 51,7 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Απροσδόκητη επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τον Ιούλιο 2019 - Στις 51,7 μονάδες ο PMI
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία θα καταγράψει οριακή επιβράδυνση στις 52,5 μονάδες
Απροσδόκητη επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στη Γαλλία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (24/7) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 51,7 μονάδες, έναντι 52,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία θα καταγράψει οριακή επιβράδυνση στις 52,5 μονάδες.
Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, διατηρεί σημαντική απόσταση από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ο δείκτης PMI που αφορά τον κάδο υπηρεσιών υποχώρησε στις 52,2 μονάδες, έναντι 52,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον μεταποιητικό κλάδο, καθώς ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδων τον Ιούνιο.
«Μετά τα υψηλά επτά μηνών τον Ιούνιο, η ανάπτυξη στον ιδιωτικό κλάδο της Γαλλίας μετριάστηκε κατά την έναρξη του τρίτου τριμήνου», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, για να προσθέσει ότι «η επιβράδυνση οφείλεται στην ασθενέσθερη ανάπτυξη των νέων παραγγελιών, καθώς οι πωλήσεις στον μεταποιητικό κλάδο επέστρεψαν στη συρρίκνωση, σε μία χρονική στιγμή γεωπολιτικών εντάσεων».
«Ο ρυθμός επέκτασης στη συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα παραμένει ιστορικά υποτονικός», υπογράμμισε ο κ. Kerr, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «η ασθενέσθερη ανάπτυξη του Ιουλίου υποβαθμίζει τις ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη στον μακροπρόθεσμο ρυθμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης