Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Επιβεβαιώνεται η καταγγελία μας για ρουσφέτια στο ΚΕΕΛΠΝΟ

ΠΟΕΔΗΝ: Επιβεβαιώνεται η καταγγελία μας για ρουσφέτια στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ
Επιβεβαιώνεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τις ρουσφετολογικές προλήψεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) στο πλαίσιο του προγράμματος PHILOS μέσω του οποίου αντιμετωπίζονται οι ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής.
Κι αυτό, παρά τις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης του ΕΟΔΥ να γίνουν κατ’ εξαίρεση οι προσλήψεις προεκλογικά με βάση τον πίνακα που εκείνη είχε εκδώσει, χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν οι ενστάσεις, τελικά το ΑΣΕΠ δέχθηκε τις ενστάσεις των υποψηφίων και επαναδρομολόγησε τη διαδικασία.
Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, ο ΕΟΔΥ είχε προκηρύκει 1.576 θέσεις εργασίας με διετή σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης με τίτλο «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση –PHILOS για την κάλυψη υγειονομικών μονάδων –ΕΚΑΒ και άλλων υπηρεσιών».
Οι θέσεις αφορούσαν γιατρούς, νοσηλευτές, πληρώματα ασθενοφόρων και θα κάλυπταν κυρίως τα νησιά ενόψει και του απαιτητικού θερινού διαστήματος.
Ωστόσο, όπως είχε καταγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ, η διαδικασία της επιλογής χαρακτηρίστηκε από «μαγειρέματα» στον τρόπο βαθμολόγησης ώστε να επιλεγούν «ημέτεροι» της πρηγούμενης κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν δεκάδες ενστάσεις στο ΑΣΕΠ από απορριφθέντες υποψήφιους.
Η ΠΟΕΔΗΝ είχε στηλιτεύσει ότι τις αιτήσεις επεξεργάσθηκε Επιτροπή που ορίστηκε από την Διοίκηση του ΕΟΔΥ και πως αξιολογούσαν κατά το δοκούν τους υποψηφίους.
«Σε θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τίτλος σπουδών απαιτείται το απολυτήριο Λυκείου βαθμολόγησαν τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών που κατέθεσαν οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» ανέφερε ενδεικτικά η Ομοσπονδία.
Λίγο πριν τις εκλογές ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ζήτησε να γίνουν κατ’ εξαίρεση οι προσλήψεις με βάση τον πίνακα που είχε εκδώσει, χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν οι ενστάσεις.
Ωστόσο, δεν κατάφερε να λάβει ειδική άδεια ώστε να κάνει τις προσλήψεις.
Η εξέλιξη δικαίωσε την ΠΟΕΔΗΝ – και φυσικά όσους υποψηφίους είχαν υποβάλλει ενστάσεις. Το ΑΣΕΠ, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, κοινοποίησε στον ΕΟΔΥ τις ενστάσεις που έγιναν δεκτές.
Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει όμως πως «στον κατάλογο των προσληφθέντων συνεχίζουν να βρίσκονται πολλοί με ρουσφετολογικά κριτήρια καθώς πολλοί αδικημένοι υποψήφιοι θεώρησαν μάταιο να προσφύγουν στον ΑΣΕΠ να κάνουν ένσταση λόγω των διαδικασιών, αλλά και του παραβόλου» και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει άμεσα στον ΕΟΔΥ για αποκατάσταση των αδικών, που τυχόν έχουν γίνει, στην κατάταξη των επιτυχόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης