Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Ιούλιο 2019 - Στις 95,7 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Ιούλιο 2019 - Στις 95,7 μονάδες ο δείκτης Ifo
Τα στοιχεία για τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Παραιτέρω πτώση κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (25/7) στοιχεία του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo υποχώρησε στις 95,7 μονάδες, έναντι 97,5 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, την ίστια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση του δείκτη θα περιοριστεί στις 97,2 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά τις προσδοκίες των επιχειρήσεων για τους επόμενους έξι μήνες κατέγραψε πτώση στις 92,2 μονάδες, έναντι 94 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στις 94 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, σημειώθηκε επίσης πτώση στις 99,4 μονάδες, έναντι 101,1 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πτώση του δείκτη θα περιοριστεί στις 100,4 μονάδες.
«Η γερμανική οικονομία πλέει σε προβληματικά ταραγμένα νερά», σχολίασε ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Fuest, προσθέτοντας ότι «στον μεταποιητικό κλάδο, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση».
Ο πρόεδρος του ινστιτούτου υπογράμμισε ότι «οι εταιρείες εμφανίζονται λιγότερο ικανοποιημένες με την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση και κοιτάνε μπροστά με αυξημένο σκεπτικισμό», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αναμένω έναν ελαφρώς θετικό ρυθμό ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του 2019».
«Ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχει αυξηθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Fuest, ο οποίος παράλληλα εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης