Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά 18 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούλιο 2019 - Στις 102 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Σε υψηλά 18 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούλιο 2019 - Στις 102 μονάδες ο δείκτης Insee
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών σκαρφάλωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (26/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσείαςτης χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Insee διαμορφώθηκε στις 102 μονάδες, έναντι 101 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στις 102 μονάδες.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο δείκτης σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2018, όταν και είχε διαμορφωθεί στο 105 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά τις εκτιμήσεις των νοικοκυριών για την οικονομική τους κατάσταση τους τελευταίους 12 μήνες, αυξήθηκε στις -21 μονάδες, έναντι -22 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ παρόμοια άνοδο είχε και ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις προσδοκίες των νοικοκυριών για τους επόμενους μήνες, και συγκεκριμένα στις -5 μονάδες έναντι -6 μονάδων προηγουμένως.
Επιπλέον, ο υποδείκτης που σχετίζεται με το βιοτικό επίπεδο των καταναλωτών για τους προηγούμενους δώδεκα μήνες ενισχύθηκε στις -41 μονάδες, έναντι -43 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο αντίστοιχος υποδείκτης για το ερχόμενο διάστημα παρέμεινε αμετάβλητος στις 23 μονάδες.
Όσον αφορά τον υποδείκτη που σχετίζεται με τις ανησυχίες των νοικοκυριών για την ανεργία, καταγράφηκε οριακή πτώση σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης