Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΚΙΝΑΛ: Η συζήτηση για τις αμβλώσεις έχει τελειώσει οριστικά στην Ελλάδα

ΚΙΝΑΛ: Η συζήτηση για τις αμβλώσεις έχει τελειώσει οριστικά στην Ελλάδα
«Η συζήτηση για τις αμβλώσεις έχει τελειώσει οριστικά στην Ελλάδα»
Τελειωμένη είναι η συζήτηση για τις αμβλώσεις στην Ελλάδα μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που επέφερε ο νόμος 1609 του 1986 και αναγνωρίζει πλήρως το δικαίωμα της γυναίκας στην τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να υιοθετήσει πρόταση για κήρυξη «μέρας αγέννητου παιδιού».
Το ΚΙΝΑΛ αφενός καλεί την Ιερά Σύνοδο να ακυρώσει την απόφαση που «όχι μόνο προσβάλλει τις γυναίκες, αλλά και αποκόπτει τη θρησκεία από τις σύγχρονες κοινωνικές αντιλήψεις», αφετέρου ζητά να μάθει ποια είναι η θέση της κυβέρνησης επί του ζητήματος.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΚΙΝΑΛ, ακολουθεί:

Στην Ελλάδα η συζήτηση για τις αμβλώσεις έχει τελειώσει μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, για την τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης και την προστασία της υγείας της γυναίκας.
Και αυτό το δικαίωμα της γυναίκας δεν αμφισβητείται σε μια σύγχρονη κοινωνία.
Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία υιοθετεί πρόταση ακραίων οργανώσεων για το «αγέννητο παιδί», συνιστά επιστροφή σε οπισθοδρομικές και ξεπερασμένες αντιλήψεις, που πολέμησαν οι προηγούμενες γενιές.
Καλούμε την Ιερά Σύνοδο να ακυρώσει μια απόφαση που όχι μόνο προσβάλλει τις γυναίκες, αλλά και αποκόπτει τη θρησκεία από τις σύγχρονες κοινωνικές αντιλήψεις.
Αναρωτιόμαστε ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης και της ΝΔ επί του θέματος.
Σε αυτό το θέμα η σιωπή δεν είναι χρυσός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης