Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Σε καθεστώς επιτήρησης για υποβάθμιση ο ΟΠΑΠ - Στο «ΒΒ-» η αξιολόγηση

tags :
S&P: Σε καθεστώς επιτήρησης για υποβάθμιση ο ΟΠΑΠ - Στο «ΒΒ-» η αξιολόγηση
Για υποβάθμιση του ΟΠΑΠ προειδοποιεί η S&P Global Ratings
Σε καθεστώς επιτήρησης για υποβάθμιση έθεσε την αξιολόγηση -μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας- «ΒΒ-» του ΟΠΑΠ η S&P Global Ratings, επικαλούμενη την ανάλογη δράση αξιολόγησης για την Sazka, στον απόηχο της προσφοράς του ομίλου για την ελληνική εταιρεία.
Στις 8 Ιουλίου 2019, ο όμιλος Sazka ξεκίνησε μια προσφορά για να αποκτήσει το υπόλοιπο 67% του ΟΠΑΠ, πέραν του σημερινού του ποσοστού συμμετοχής, ήτοι 33%.
«Δεδομένης της ενδεχόμενης αποδυνάμωσης των πιστωτικών μετρικών στοιχείων της Sazka κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, τοποθετήσαμε την αξιολόγηση της Sazka σε καθεστώς επιτήρησης για υποβάθμιση.
Η αξιολόγηση για τον όμιλο Sazka περιορίζει την αξιολόγηση στον ΟΠΑΠ.
Επομένως, τοποθετούμε την πιστοληπτική βαθμολογία του ΟΠΑΠ επίσης σε καθεστώς επιτήρησης για υποβάθμιση.
Θα αναιρέσουμε την απόφαση τους επόμενους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της δυνητικής απόκτησης και μετά την αξιολόγηση του προφίλ χρηματοοικονομικού κινδύνου της Sazka μετά τη συναλλαγή, με έμφαση στην απόκτηση του ποσοστού συμμετοχής και την επακόλουθη αύξηση του χρέους. (…)
Αναμένουμε οι δείκτες της Sazka να αποδυναμωθούν -ο προσαρμοσμένος δείκτης χρέους προς EBITDA είναι σήμερα 3.0x-3.5x- και υπάρχει πιθανότητα να υποβαθμίσουμε την αξιολόγηση της Sazka μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης