Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές, στον απόηχο των δηλώσεων Draghi - Στο +0,47% ο DAX

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές, στον απόηχο των δηλώσεων Draghi - Στο +0,47% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,31% κι έκλεισε στις 390,73 μονάδες
Με ήπια κέρδη έκλεισαν σήμερα (26/7/2019) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Image

Ο πρόεδρός της ΕΚΤ, Mario Draghi, απογοήτευσε τους επενδυτές, οι οποίοι ανέμεναν μια πιο «επιθετική» στάση υπέρ μιας μείωσης των επιτοκίων και ενός νέου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), που αναμένεται τον Σεπτέμβριο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι αναμένει τώρα ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ η προηγούμενη αναφορά έκανε λόγο για σταθερά επιτόκια, χωρίς να υπάρχει αναφορά για χαμηλότερα.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται τώρα στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), την επόμενη εβδομάδα.
Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως ότι θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,31% κι έκλεισε στις 390,73 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,47% κι έκλεισε στις 12.419,90 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,80% στις 7.549,06 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 0,57% στις 5.610,05 μονάδες.

Image
Image
Image

Από την άλλη, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 0,30% στις 21.837,74 μονάδες.

Image
Στις 9.225,50 μονάδες με πτώση 0,69% έκλεισε ο IBEX 35 στη Μαδρίτη, εν μέσω πολιτικού αδιεξόδου, καθώς ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Pedro Sanchez δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, τα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή της Kering σημείωσε βαριές απώλειες 7%, καθώς η γαλλική εταιρεία πολυτελών αγαθών ανακοίνωσε μια μικρότερη από ό,τι αναμενόταν αύξηση στις πωλήσεις της Gucci για το β’ τρίμηνο του 2019.
Η Kering πίεσε χαμηλότερα τις μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών λιανεμπορίου, με τον σχετικό δείκτη να σημειώνει πτώση 1%.
Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών υποχώρησαν κατά 0,4%, ενώ των πρώτων υλών κατέγραψαν απώλειες 0,9%.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν με επιφυλακτικότητα τον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Οι εμπορικοί αντιπρόσωποι των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Σαγκάη, προκειμένου να υλοποιήσουν τους σημαντικούς συμβιβασμούς που είχαν συμφωνηθεί στην Οζάκα.
Ωστόσο, ο Larry Kudlow, οικονομικός σύμβουλος του Donald Trump, έβαλε σήμερα «πάγο» στις όποιες ελπίδες για μία εκτεταμένη συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας.
«Δεν περιμένω κάποια μεγάλη συμφωνία.
Έχοντας μιλήσει με τους διαπραγματευτές μας, νομίζω ότι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να επιστρέψουμε στο ίδιο (θετικό) κλίμα που υπήρχε τον Μάιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης