Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Τις προτεραιότητές του στην υγεία, την παιδεία και τις υποδομές ανακοινώνει ο Johnson

Βρετανία: Τις προτεραιότητές του στην υγεία, την παιδεία και τις υποδομές ανακοινώνει ο Johnson
O νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson θα μιλήσει στο Μάντσεστερ
Τις προτεραιότητές του στον τομέα της υγεία, της παιδείας και των υποδομών θα ανακοινώσει σήμερα, Σάββατο 27/7, από το Μάντσεστερ ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson.
Ειδικότερα, ο Boris Johnson θα μιλήσει στο Μάντσεστερ, στη βορειοδυτική Βρετανία, εν μέσω των ολοένα και αυξανόμενων σεναρίων για το ενδεχόμενο να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αν και ο ίδιος την Παρασκευή 26/7 δήλωσε ότι αυτό το αποκλείει, λέγοντας ότι οι Βρετανοί έχουν κουραστεί να καλούνται στις κάλπες και «αυτό που θέλουν είναι να βγουν από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου».
Ωστόσο, οι εκλογές μπορεί και να προκύψουν στην περίπτωση που οι Βρετανοί βουλευτές ψηφίσουν μια πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησής του για να προσπαθήσουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο μιας εξόδου από την ΕΕ χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία, κάτι το οποίο ο ίδιος ο Boris Johnson δεν αποκλείει.
Σημειώνεται ότι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson ανέλαβε τα καθήκοντά του την Τετάρτη και έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει για το Brexit, κρίνοντας μάλιστα την Πέμπτη ως  «απαράδεκτη» τη συμφωνία διαζυγίου που διαπραγματεύτηκε με την ΕΕ η T. May, ζητώντας από την ΕΕ μια νέα συμφωνία διαζυγίου και «να εξαλειφθεί» το δίχτυ ασφαλείας διότι διαφορετικά η χώρα του θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Πάντως, οι ηγέτες της ΕΕ επανέλαβαν ότι δεν θα ξανανοίξουν την συμφωνία διαζυγίου που συνήφθη τον Νοέμβριο.
Πλέον ο Boris Johnson επικεντρώνεται στην εσωτερική του ατζέντα και χθες μάλιστα δεσμεύτηκε για την αύξηση των δυνάμεων της αστυνομίας, ενώ σήμερα θα «εκθέσει το όραμά του για την επανεξισορρόπηση της εξουσίας, της ανάπτυξης και της παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο», σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα εκ των προτέρων από την Downing Street.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης