ΣΥΡΙΖΑ: Το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη χωράει ακόμα και νοσταλγούς της Χούντας

ΣΥΡΙΖΑ: Το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη χωράει ακόμα και νοσταλγούς της Χούντας
«O κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει άμεσα τον κ. Λούλη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη χωράει ακόμα και νοσταλγούς της Χούντας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης επανειλημμένα αναφέρθηκε στην οριστική υπέρβαση των "ιδεολογικών συγκρούσεων του 20ου αιώνα" και στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού δίχως κομματικά κριτήρια.
Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε σε τι μεταφράζονται οι αφηρημένες αυτές διακηρύξεις.
Όπως αποκαλύπτει πρωτοσέλιδα η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κωνσταντίνος Λούλης, νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, σε πρόσφατο βιβλίο του εξυμνεί την επτάχρονη δικτατορία και δηλώνει ευθαρσώς ότι είχε προσωπικές σχέσεις με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.
Μια ματιά στο βιογραφικό του κυρίου Λούλη μαρτυρεί ένα πλούσιο παρελθόν στενών σχέσεων με συντηρητικούς εκκλησιαστικούς -διατέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φίλων της Μονής Βατοπεδίου- και πολιτικούς κύκλους.
Η σημερινή αποκάλυψη έρχεται να επισφραγίσει αυτήν την εικόνα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «συνιστά πρόκληση για τη Δημοκρατία μας η κυβέρνηση να φιλοξενεί στους κόλπους της έναν υμνητή της δικτατορίας που οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου».
Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει άμεσα τον κ. Λούλη».
«Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει τρεις μέρες ύστερα από τους εορτασμούς για την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει «σε κάθε άλλη περίπτωση οι ρητορικές του διακηρύξεις αποδεικνύονται συγχωροχάρτια για τους νοσταλγούς της δικτατορίας των συνταγματαρχών και τις σύγχρονες σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS