Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Χαρακτηρίζουν καταστροφέα, εμένα τον μόνο ΥΠΟΙΚ που δεν πήρε ούτε ένα ευρώ δανεικών

Βαρουφάκης: Χαρακτηρίζουν καταστροφέα, εμένα τον μόνο ΥΠΟΙΚ που δεν πήρε ούτε ένα ευρώ δανεικών
«Είναι λογικό να χαρακτηρίζουν καταστροφέα τον μόνο υπουργό Οικονομικών που δεν πήρε ούτε ένα ευρώ δανεικών», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης
Ο  κ. Μητσοτάκης οικοδομεί τη νέα παρασιτική ολιγαρχία πάνω στο θεμέλιο του 3ου και 4ου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».
«Πώς μπορούν να εγκαλέσουν τους υπουργούς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η νέα κυβέρνηση είτε απλά συνεχίζει είτε επεκτείνει όσα ψήφιζαν εκείνοι, οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα συναπτά χρόνια», διερωτάται ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Όσον αφορά στην επίθεση και στους χαρακτηρισμούς περί «καταστροφέα αλλά και στα περί εξεταστικής για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο κ. Βαρουφάκης απαντά:
«Είναι λογικό να χαρακτηρίζουν καταστροφέα τον μόνο υπουργό Οικονομικών που δεν πήρε ούτε ένα ευρώ δανεικών και δεν υπέγραψε μνημόνιο, εκείνοι που κατέστρεψαν τη χώρα διογκώνοντας το χρέος πριν από το 2010 και  κλείνοντας κατόπιν τους Έλληνες στο μπουντρούμι της χρεοδουλοπαροικίας.
Είναι κατανοητό όσοι έλεγαν  ‘’Βάστα Yeroen’’ την ώρα που πάσχιζα για την αναδιάρθρωση χρέους να μετατρέπουν την ενοχή τους σε κατά μέτωπο επίθεση εναντίον μου.
Το μίσος της τρόικας εξωτερικούς και εσωτερικού θα το φέρω στο πέτο μου ως μετάλλιο τιμής».
Όσον αφορά στη σύσταση εξεταστικής για το 2015 σημειώνει:
«Προκαλώ τον Μητσοτάκη να στήσει ό,τι δικαστήριο θέλει.
Εκεί οι κατήγοροι θα μετατραπούν επιτέλους σε κατηγορούμενους».
Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και για το θέμα της ΔΕΗ, λέγοντας πως όταν η κυβέρνηση ανακοινώνει την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, «πόσο αξιόπιστες είναι οι ενστάσεις ενός κόμματος που ξεκίνησε την ιδιωτικοποίησή της συμμορφούμενος στις προσταγές της τρόικας».  
Επαναλαμβάνει δε την αντίθεσή του στην πώληση του Ελληνικού, λέγοντας πως αποτελεί ξεπούλημα ανεκτίμητης δημόσιας περιουσίας σε τιμή που κανείς ιδιώτης ιδιοκτήτης δεν  θα δεχόταν με να καταστραφεί η τελευταία ευκαιρία για έναν ικανό πνεύμονα πρασίνου και να κτιστεί ο ορισμός της πιο αντιπαραγωγικής επιχείρησης.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης