Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η Εθνική Ασφαλιστική χορηγός στο Συνέδριο του Economist

Η Εθνική Ασφαλιστική χορηγός στο Συνέδριο του Economist
Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Ηρακλής Δασκαλόπουλος, ήταν ανάμεσα στους σημαντικούς ομιλητές του συνεδρίου και αναφέρθηκε στους τρεις κύριους τομείς ασφάλισης, όπου η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να συμπληρώσει τη δημόσια ασφάλιση
Χορηγός στο 23ο Συνέδριο του Economist με θέμα «EUROPE: leaving indecisiveness behind?» ήταν η Εθνική Ασφαλιστική.
Στο επίκεντρο των εργασιών του εφετινού συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi, βρισκόταν η ατζέντα της νέας κυβέρνησης μέσα στο νέο περιβάλλον το οποίο διαμορφώνει η ταυτόχρονη «αλλαγή φρουράς» στην ηγεσία της ΕΕ.
Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Ηρακλής Δασκαλόπουλος, ήταν ανάμεσα στους σημαντικούς ομιλητές του συνεδρίου και αναφέρθηκε στους τρεις κύριους τομείς ασφάλισης, όπου η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να συμπληρώσει τη δημόσια ασφάλιση.
Συγκεκριμένα, μίλησε για το συνταξιοδοτικό σύστημα, την ασφάλιση Υγείας και την ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών.
Στον τομέα της συνταξιοδότησης, επισήμανε το πολύ υψηλό κόστος των συντάξεων στη χώρα μας ως ποσοστό του ΑΕΠ, σημειώνοντας ότι εντός του σημερινού διανεμητικού συστήματος δεν μπορούμε να βγούμε από τον φαύλο κύκλο αύξησης κόστους – μείωσης παροχών – αύξησης εισφορών, καθώς ο αριθμός των ενεργών εργαζομένων μειώνεται και ο αριθμός των συνταξιούχων αυξάνεται.
Μια κατάσταση, η οποία μπορεί να αλλάξει και το συνταξιοδοτικό να μεταβληθεί σε μοχλό ανάπτυξης αρκεί να ενισχυθεί με πυλώνες ασφάλισης που θα λειτουργούν κεφαλαιοποιητικά.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε έναν υποχρεωτικό δεύτερο πυλώνα επικουρικής ασφάλισης και έναν προαιρετικό τρίτο πυλώνα ιδιωτικής ασφάλισης, ο οποίος πρέπει να ενισχυθεί με φορολογικά κίνητρα.
Τέλος, υπογράμμισε ότι ένα τέτοιο σύστημα θα αυξήσει την αποταμίευση και τη δημιουργία αποθεμάτων, που μεταφράζονται σε επενδύσεις και ανέφερε ότι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η εφαρμογή των κατάλληλων μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας κατά έτος μεταξύ 4,7 δισ. ευρώ και 8 δισ. ευρώ για τα επόμενα 40 έτη.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης