Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: H Fed μειώνει τα επιτόκια εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για τον εμπορικό πόλεμο

tags :
CNBC: H Fed μειώνει τα επιτόκια εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για τον εμπορικό πόλεμο
Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed
Έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια είναι η Fed, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας, όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Την ίδια ώρα ωστόσο, τα οικονομικά στοιχεία εμφανίζονται βελτιωμένα στις ΗΠΑ.
Την Παρασκευή αναμένονται τα στοιχεία του Ιουλίου για τις θέσεις εργασίας εκτός γεωργικού τομέα.
Οι αναλυτές κάνουν λόγο για 170 χιλ. θέσεις, την ώρα που η ανεργία υποχωρεί στο 3,7%.
Τα στοιχεία έρχονται μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε στο 2,1%, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις.
Μετά τα στοιχεία, υποχωρούν οι ανησυχίες για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, οι οποίες σχεδόν μονοπώλησαν τις συζητήσεις μεταξύ των οικονομολόγων και των διαμορφωτών πολιτικής στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
«Οι φόβοι για ύφεση ήταν πάντα υπερβολικοί», δήλωσε ο Michael Arone, επικεφαλής επενδύσεων στο State Street Global Advisors.
Ο ίδιος ο Trump έκρινε ότι η έκθεση «δεν είναι κακή» και σημείωσε ότι η ανάπτυξη συνέχισε παρά το γεγονός ότι θεωρεί υπερβολικά αυστηρή τη νομισματική πολιτική από την Federal Reserve.
Την ίδια ώρα ωστόσο, κυριαρχεί η ανησυχία για την επίδραση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας, καθώς εκεί οφείλεται η επιβράδυνση του ΑΕΠ.
Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν εκφράσει ανησυχίες για την πιθανή επιβράδυνση της οικονομίας και αναμένεται να εγκρίνουν μείωση επιτοκίων κατά 0,25% από το εύρος του 2,25% - 2,5%.
Σύμφωνα με το CME οι πιθανότητες για άλλες δύο μειώσεις επιτοκίων πριν τα τέλη του 2019, ανέρχονται στο 53%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης