Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Τα αδύναμα στοιχεία στην Ευρωζώνη στηρίζουν τα σχέδια της ΕΚΤ για μείωση επιτοκίων και QE

Capital Economics: Τα αδύναμα στοιχεία στην Ευρωζώνη στηρίζουν τα σχέδια της ΕΚΤ για μείωση επιτοκίων και QE
Το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη κατέγραψε νέα επιδείνωση τον Ιούλιο του 2019
Τα αδύναμα στοιχεία στην Ευρωζώνη στηρίζουν τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για μείωση επιτοκίων και νέο QE τους επόμενους μήνες,  σύμφωνα με τους αναλυτές της Capital Economics.
Η Capital Economics εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και θα ανακοινώσει το νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

Το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη κατέγραψε νέα επιδείνωση τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (30/7) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παραμένοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν υποχώρησε στις 102,7 μονάδες, έναντι 103,3 μονάδων τον Ιούνιο του 2019, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016.
Παράλληλα, ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη κατέγραψε σημαντική πτώση στις -0,12 μονάδες για τον Ιούλιο του 2019, έναντι 0,17 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 0,08 μονάδες.
Όσον αφορά τον μεταποιητικό κλάδο, ο δείκτης κατέγραψε πτώση στις -7,4 μονάδες, έναντι -5,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2013, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις -7 μονάδες.


Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης