Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Έτοιμη να σκάσει η φούσκα της Wall Street – Αδύναμα τα θεμελιώδη

Morgan Stanley: Έτοιμη να σκάσει η φούσκα της Wall Street – Αδύναμα τα θεμελιώδη
Προσοχή συνιστά στους επενδυτές ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός όμιλος
Φόβους ότι η Wall Street θα οδηγηθεί σε κατάρρευση το επόμενο διάστημα εκφράζει ο Mike Wilson, κορυφαίος αναλυτής της Morgan Stanley σε report του.
Όπως τονίζει «εάν η αγορά δεν κατορθώσει να σπάσει συγκεκριμένα επίπεδα αντίσταση, νομίζουμε ότι η διόρθωση που θα ακολουθήσει θα είναι εξαιρετικά οξεία και πιο επιθετική απ’ ότι είχαμε αρχικά εκτιμήσει, ακόμη και εάν η πτώση των εταιρικών κερδών δεν ήταν τόσο υψηλή».
Παράλληλα αναφέρει ότι ο S&P 500 παραμένει κολλημένος σε πολύ συγκεκριμένα επίπεδα και απέτυχε να τα ξεπεράσει για τρίτη φορά σε διάστημα 18 ετών.
Αν και η Morgan Stanley διατηρεί, προς στιγμή, τον στόχο για τον S&P 500 στις 2.400 έως 3.000 μονάδες εντός του επόμενου 18μηνου, θεωρεί, πλέον ότι οι συνθήκες στην αγορά δεν είναι τόσο ευνοϊκές, καθώς η Fed δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τόσο επιθετική μείωση επιτοκίων όσο έχουν προεξοφλήσει αρκετοί παράγοντες της Wall Street.

Αν και ο S&P 500 έχει φθάσει σε ιστορικά υψηλά, εξακολουθεί να εξαρτάται από μία σειρά μόνο μετοχών, ενώ οι τίτλοι υψηλής αξίας δεν έχουν συμβάλει πολύ στην άνοδό του.

Την ίδια ώρα οι δείκτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων Russell 2000 και Wilshire 500 δεν ακολουθούν τόσο εντυπωσιακή πορεία, κάτι που δεν αποτελεί υγιή εξέλιξη.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν, πάντα κατά τη Morgan Stanley, γιατί τα θεμελιώδη δεδομένα είναι αρκετά αδύναμα και υπήρξαν αρκετές απογοητεύσεις τόσο από την πορεία της οικονομίας όσο και από αυτήν των εταιρικών κερδών.
Επιπρόσθετα αρκετές εταιρείες προχωρούν σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών για τα κέρδη τους το επόμενο διάστημα.

Επίσης υπήρξε μεγάλη απογοήτευση από την πορεία των δαπανών και αρκετές έρευνες μεταξύ επιχειρηματιών υποδεικνύουν ότι η ανάπτυξη στο β’ εξάμηνο του 2019 για την αμερικανική οικονομία θα είναι αρκετά πιο ήπια απ’ ότι ήταν στο α’ εξάμηνο.

Οι επενδυτές στρέφονται σε μία πιο συστημική στρατηγική –περί των 900 δισ. δολαρίων σε επενδύσεις ακολουθούν αυτή τη στρατηγική- που τους επιτρέπει να αποχωρήσουν από την αγορά με ταχύτητα και μόλις δοθεί ένα σήμα υποχώρησης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης