Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο υγείας ΗΠΑ: Σχεδιάζουμε εισαγωγή φαρμάκων από τον Καναδά

Υπουργείο υγείας ΗΠΑ: Σχεδιάζουμε εισαγωγή φαρμάκων από τον Καναδά
Το αμερικανικό υπουργείο υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών δήλωσε ότι σε συνεργασία με τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων θα προτείνουν πιλοτικό πρόγραμμα  για εισαγωγή φαρμάκων από τον Καναδά.
Η κυβέρνηση του Trump έκανε το πρώτο βήμα επιτρέποντας την εισαγωγή φαρμάκων από τον Καναδά, ενέργεια που, σύμφωνα με τον πρόεδρο, θα δώσει τη δυνατότητα για φθηνότερες συνταγογραφήσεις στους Αμερικανούς πολίτες.
Το αμερικανικό υπουργείο υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών δήλωσε ότι σε συνεργασία με τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων θα προτείνουν έναν κανονισμό που θα επιτρέπει στις πολιτείες να προχωρήσουν πιλοτικά σε εισαγωγή φαρμάκων από τον Καναδά.
Επίσης, αναμένεται να επιτραπεί στις παραγωγούς εταιρείες φαρμάκων να επανεισάγουν φάρμακα που έχουν πρώτα εξάγει σε πολύ χαμηλότερες τιμές, σε χώρες του εξωτερικού, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα πώλησης σε χαμηλότερες τιμές από τις αρχικές τιμές.
Πάντως, σύμφωνα με το Reuters, ο Καναδάς αντιτίθεται στα αμερικάνικα σχέδια που θα μπορούσαν να απειλήσουν τις φαρμακευτικές του προμήθειες ή θα μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος αγοράς από τους Καναδούς πολίτες.
Παράλληλα, σε σημείωμα της καναδικής κυβέρνησης προς το Reuters, αναφέρεται ότι πολλές συμφωνίες για συναλλαγές σε φάρμακα, έχουν απαγορευτικούς όρους για πιθανή επανεξαγωγή σε άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης