Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κατάρ: Σημαντική χώρα η Ελλάδα για επενδύσεις

tags :
Κατάρ: Σημαντική χώρα η Ελλάδα για επενδύσεις
Δηλώσεις του πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σημαντική χώρα και πόλο έλξης μελλοντικών επενδύσεων για το Κατάρ αποτελεί η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρέσβη της χώρας στην Αθήνα, Αμπντουλαζιζ Άλι Αλ-Νάσμα.
«Προσβλέπουμε σε περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής μας φιλίας, ιδιαίτερα που το Κράτος του Κατάρ έχει ισχυρό επενδυτικό τομέα, ο οποίος δεν επηρεάστηκε από την επιβολή του αποκλεισμού.
Αντιθέτως έγινε πιο δυνατή η οικονομία του», δήλωσε σε αποκλειστικές του δηλώσεις ο πρέσβης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι η χώρα του προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων του Κατάρ με την Ελλάδα και σύσφιξη της συνεργασίας με τη νέα κυβέρνηση.
Αποτυπώνοντας πιο συγκεκριμένα το ενδιαφέρον του Κατάρ, επισημαίνει πως η χώρα του επενδύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της Ενέργειας και του Τουρισμού.  
«Στόχος του Κράτους του Κατάρ είναι οι εξωτερικές επενδύσεις.
Η Ελλάδα αποτελεί σημαντική χώρα και πόλος έλξης για μελλοντικές επενδύσεις του Κατάρ.
Για το λόγο αυτό προσβλέπουμε σε περαιτέρω σύσφιγξη της συνεργασίας μας με την νέα κυβέρνηση.
Δεδομένου ότι η χώρα του δεν επηρεάστηκε από την επιβολή του αποκλεισμού, αλλά αντίθετα, έγινε πιο δυνατή η οικονομία του, ο Αμπντουλαζιζ Άλι Αλ-Νάσμα σημείωσε, πως μεγάλη αύξηση παρατηρείται στον τομέα των Οικοδομών και τον κατασκευαστικό τομέα, καθότι όλα τα έργα συνεχίζονται σταθερά και με μεγάλη ταχύτητα.
Παράλληλα το Κράτος του Κατάρ προχώρησε στην έκδοση νέων κανονισμών που αφορούν το Εργατικό Δίκαιο και θεωρείται πρότυπο σε ό,τι αφορά το Εργατικό Δίκαιο, καθότι συνάδουν με την εξωτερική πολιτική του Κράτους.
Όσον αφορά τον φάκελο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όλοι οι Διεθνείς Οργανισμοί που ασχολούνται με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξαίρουν το Κράτος του Κατάρ για τον σεβασμό που επιδεικνύει στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Αξίζει να σημειωθεί πως το Κατάρ θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 και, σύμφωνα με τον πρέσβη όλοι οι Διεθνείς Οργανισμοί εξαίρουν τον φάκελο του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022, για αυτό και είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2022.
Το κράτος του δεσμεύεται σε όλον τον κόσμο πως θα διοργανώσει ένα μοναδικό Παγκόσμιο Μουντιάλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης