Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IIF, Goldman Sachs: Οι αγορές να χαλαρώσουν διότι η Fed δεν έχει τελειώσει με τις μειώσεις επιτοκίων

IIF, Goldman Sachs: Οι αγορές να χαλαρώσουν διότι η Fed δεν έχει τελειώσει με τις μειώσεις επιτοκίων
Η Fed μείωσε τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2008
Νέες μειώσεις επιτοκίων από τη Fed βλέπουν ο επικεφαλής οικονομολόγος του IIF, Robin Brooks, αλλά και οι αναλυτές της Goldman Sachs, συστήνοντας στους επενδυτές να… χαλαρώσουν και να μην παρερμηνεύουν τις ανακοινώσεις του Jerome Powell.
Ειδικότερα, ο Brooks επισημαίνουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ενδεχομένως να μην έχει τελειώσει με τις μειώσεις των επιτοκίων, παρά το γεγονός ότι ο Powell υποστήριξε ότι δεν ανοίγει νέων κύκλος νομισματικής χαλάρωσης.
«Πιστεύω ότι η προσαρμογή στα μέσα του κύκλου που επικαλέστηκε ο πρόεδρος (της Fed) Powell είναι σημαντική.
Οι προσαρμογές στα μέσα κύκλου που είδαμε το '95 και '98 ήταν 75 μονάδες βάσεις κάθε έτος, δηλ. τρεις μειώσεις επιτοκίων το κάθε έτος.
Και πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά σε αυτό που η αγορά περίμενε ενόψει της χθεσινής συνεδρίασης» δήλωσε στο CNBC ο Brooks και συμπλήρωσε ότι τα σχόλια του Powell δεν είναι τόσο hawkish όσο πιστεύουν οι αγορές.
«Πιστεύω ότι οι αγορές πρέπει να χαλαρώσουν λίγο και ότι το βασικό μήνυμα είναι περισσότερο hawkish ότι οι αγορές θεωρούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, ο Brooks δεν είναι ο μόνος οικονομολόγος που εκτιμά ότι η Fed ενδεχομένως να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια.
Ειδικότερα, η Goldman Sachs βλέπει 80% πιθανότητες για νέα μείωση επιτοκίων εντός του 2019.
«Οι αγορές περίμεναν μεγαλύτερο κύκλο μείωσης των επιτοκίων και ερμήνευσαν τα σχόλια του Powell σαν κάτι… hawkish» επισημαίνεται στην ανάλυση με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι τα σχόλια του Powell είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες τους ότι η χαλάρωση θα τελειώσεις με ακόμα μία μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.
Σημειώνεται ότι η Fed μείωσε χθες τα επιτόκια (κατά 25 μονάδες βάσης) για πρώτη φορά μετά το 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης