Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η επόμενη κίνηση της Κίνας στις νέες απειλές του Trump

Goldman Sachs: Η επόμενη κίνηση της Κίνας στις νέες απειλές του Trump
Η Κίνα θα ενισχύσει τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας για να την προστατέψει από τις απειλές των ΗΠΑ για νέους δασμούς
Την εκτίμηση ότι η Κίνα θα απαντήσει στις νέες απειλές του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, με κλιμάκωση των δασμών εκφράζουν αναλυτές της Goldman Sachs.
«Πιστεύουμε ότι μια από τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η Κίνα είναι να συνεχίσει με την τόνωση της εγχώριας οικονομίας» δήλωσε στο CNBC ο Timothy Moe από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Ως γνωστόν ΗΠΑ και Κίνα -οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου- είναι σε εμπορικό πόλεμο κατά το τελευταίο έτος εξέλιξη που έχει επηρεάσει το επενδυτικό κλίμα και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.
Σύμφωνα με τον Moe, με τη μεγάλη αβεβαιότητα στο εξωτερικό, η Κίνα θα πρέπει να στηρίξει την εγχώρια οικονομία της για να πετύχει τον στόχο του 6% με 6,5% για την ανάπτυξη της.
«Το εξωτερικό εμπόριο ήταν αδύναμο και αυτό προφανώς επιδεινώθηκε από τις εμπορικές τριβές μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Έτσι, για να αντισταθμιστεί αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα πρέπει να υπάρξουν αντίστοιχες επενδύσεις ή δραστηριότητες που να στηρίζουν την εγχώρια ζήτηση», πρόσθεσε ο Moe.
Σημειώνεται ότι το Πεκίνο έχει εφαρμόσει μια σειρά μέτρων όπως η χαλάρωση της νομισματικής πολιτική και οι φορολογικές μειώσεις για τη στήριξη της οικονομίας της.
Περαιτέρω δράσεις πιθανότητα θα έρθουν με τη μορφή δημοσιονομικών κινήτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης