Τελευταία Νέα
Διεθνή

IBM: Απέλυσε 100.000 εργαζομένους για να γίνει «cool και trendy»

tags :
IBM: Απέλυσε 100.000 εργαζομένους για να γίνει «cool και trendy»
Η εταιρεία θέλει... ευχαριστημένους πελάτες
H επιθυμία της IBM να προσελκύσει νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες, περισσότερο εξοικειωμένους και δεκτικούς στις τεχνολογικές εξελίξεις, με καινοτόμες ιδέες, αλλά και χαμηλότερα αμειβόμενους, την οδήγησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.  
Σκοπός της εταιρίας ήταν να διευρύνει και ενδυναμώσει την απήχησή της στις νεαρότερες ηλικίες και να φαίνεται "cool" και "μοντέρνα", κατά το πρότυπο της Google και της Amazon, αντί για "μια παλιομοδίτικη και ξεπερασμένη επιχείρηση".
Ωστόστο, μια σειρά αγωγών που έχουν κατατεθεί για τον τεχνολογικό γίγαντα International Business Machines Corp., όπως είναι η πλήρης ονομασία της, από τη Νέα Υόρκη ως την Καλιφόρνια και από την Πενσυλβανία ως το Τέξας, καταφέρνουν ένα ισχυρό πλήγμα στο κύρος της εταιρίας κατηγορώντας της για διακριτική πολιτική κατά ηλικιωμένων εργαζομένων, όπως αναφέρει το πρακτορείο RT.
Σύμφωνα με το Bloomberg και την αγωγή που εξετάζεται στο Μανχάταν, η εταιρεία προέβη σε κινήσεις «διόρθωσης του μίγματος αρχαιότητας» του προσωπικού της το 2014, φτάνοντας να απολύσει ως 100.000 ηλικιωμένους εργαζομένους μέχρι σήμερα, ακολουθώντας τις εντολές εταιρίας συμβούλων, επειδή η νεότερη γενιά "γενικά πολύ πιο καινοτόμα και δεκτική στην τεχνολογία".
Ερωτηθείσα η εταιρία υποστήριξε πως, όλα έγιναν για να είναι οι πελάτες της ευχαριστημένοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης