Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Με αυτή την κυβέρνηση αρχίζει μια καινούργια εποχή - Σύντομα το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Θεοδωρικάκος: Με αυτή την κυβέρνηση αρχίζει μια καινούργια εποχή - Σύντομα το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
«Mε αυτή την κυβέρνηση αρχίζει μια καινούργια εποχή», τόνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Ζητήματα που αφορούν την ελληνική ομογένεια στην Αυστραλία και κυρίως την επικείμενη ρύθμιση για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας, Βασίλης Παπαστεργιάδης.
Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «με αυτή την κυβέρνηση αρχίζει μια καινούργια εποχή», ενώ το κ. Παπαστεργιάδης του προσέφερε ένα μπούμερανγκ, λέγοντας «το πετάς και επιστρέφει πίσω, είναι δηλαδή δείγμα ενότητας.
Ό,τι φεύγει έρχεται πίσω.
Έτσι κι εμείς η Ομογένεια βλέπουμε ότι εσείς ως Υπουργός θα μας φέρετε πίσω στην πατρίδα μας».
Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι « ο Πρωθυπουργός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενδιαφέρεται για τους Έλληνες σε ολόκληρη τη γη και μόλις προχθές ανακοίνωσε ότι πολύ, πολύ σύντομα θα φέρουμε το νομοσχέδιο για να μπορούν οι Έλληνες σε όλη τη γη να ψηφίζουν από τον τόπο στον οποίο βρίσκονται και να συναποφασίζουν κι εκείνοι με όλους τους Έλληνες για την Κυβέρνησή μας».
Όπως ανέφερε «το ενδιαφέρον του είναι πραγματικό για κάθε αδελφό μας, για κάθε Έλληνα, όπου κι αν βρίσκεται.
Φυσικά και για τη μακρινή Αυστραλία, η οποία για μας δεν είναι τόσο μακριά, γιατί είστε μέσα στην ψυχή μας».
Μάλιστα, ο υπουργός επεσήμανε ότι έχει συγγενείς που ζουν στη Μελβούρνη και αφού αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Παπαστεργιάδη για επίσκεψη στην Αυστραλία είπε «ελπίζω να τα καταφέρω.
 Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρει ο Πρωθυπουργός μας να έρθει στην Αυστραλία και να ξέρετε ότι με αυτή την κυβέρνηση αρχίζει μια καινούργια εποχή και είμαι βέβαιος ότι σε αυτό θα βοηθήσουν όλοι οι Έλληνες και όλα τα πολιτικά κόμματα».
Ο κ. Παπαστεργιάδης υπογράμμισε ότι η απόφαση για ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού δεν έχει χρώμα, προσθέτοντας πως «σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν κόμματα, είμαστε όλοι ενωμένοι, είμαστε μια αλυσίδα.
Έτσι εμείς πιστεύουμε ότι όποιο νόμο και να έχουμε, πρέπει να υπάρχει πρόοδος και να προχωρήσουμε.
Έχει περάσει 6 φορές από τη Βουλή, νομίζω, τέτοιο νομοσχέδιο.
Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δει άσπρη μέρα».
Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι «αυτό θα είναι συγκεκριμένο.
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες όπου κι αν βρίσκονται, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στον Καναδά, να μπορούν να ψηφίζουν από εκεί».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης