Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην αντικατάσταση Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού προχωρά η κυβέρνηση

Στην αντικατάσταση Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού προχωρά η κυβέρνηση
προβλέπεται άμεσα και αναδρομικά να ισχύσει το ασυμβίβαστο για την θέση του επικεφαλής της Επιτροπής και οποιαδήποτε ιδιότητα που σχετίζεται με την κυβέρνηση,
Την αντικατάσταση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού δρομολογεί η κυβέρνηση με βάση το άρθρο 101 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (2/8) στη Βουλή.
Σύμφωνα με ρο άρθρο, προβλέπεται άμεσα και αναδρομικά να ισχύσει το ασυμβίβαστο για την θέση του επικεφαλής της Επιτροπής και οποιαδήποτε ιδιότητα που σχετίζεται με την κυβέρνηση, εν προκειμένου με τη θέση συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού που κατέχει η κ. Θάνου.
Συγκεκριμένα, εισάγεται το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού με αυτό της κατοχής ή προηγούμενης κατοχής με οποιαδήποτε μορφή θέσης στο γραφείο του Πρωθυπουργού, σε γραφείο μελών της Κυβέρνησης ή Κυβερνητικών Οργάνων ή Γενικών και Ειδικών Γραμματέων ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.
Παρά το γεγονός πως η θητεία στο αξίωμα είναι πενταετής, η άμεση και αναδρομική ισχύ του χαρακτήρα του άρθρου, φαίνεται να ανοίγει σύντομα το δρόμο για απομάκρυνση της κας Θάνου με κανονιστική πράξη, εφόσον ολοκληρωθεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Τετάρτη (7/7).

Παπάς: Η κυβέρνηση ξηλώνει την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού διότι ενόχλησε εκδοτικό συγκρότημα

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση  για την τροπολογία της κυβέρνησης εξαπολύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.  
«Της νύχτας τις τροπολογίες τις βλέπει η μέρα και γελά.  Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, η οποία αντίκειται και στην κοινοτική νομοθεσία, η ΝΔ επιχειρεί να παύσει την επικεφαλής και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού», σημειώνει ο πρώην υπουργός και προσθέτει:
«Προφανώς έχουν ενοχλήσει οι τελευταίες αποφάσεις της επιτροπής, οι οποίες βάζουν φρένο στις γκρίζες ζώνες και πρακτικές που υπάρχουν στη διανομή του Τύπου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, καταθέτει άμεσα ερώτηση και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτή τη χυδαία και εξόφθαλμη παρέμβαση στη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Είναι προφανές ότι αυτή η πρόχειρη και φωτογραφική τροπολογία έχει συνταχθεί από κάποιο εκδοτικό συγκρότημα και όχι από το κυβερνητικό επιτελείο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης