Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης (υπ. Επικρατείας): Ώριμο αίτημα της κοινωνίας η κατάργηση του ασύλου

Γεραπετρίτης (υπ. Επικρατείας): Ώριμο αίτημα της κοινωνίας η κατάργηση του ασύλου
Ο κ. Γεραπετρίτης προαναγγέλλει φθινοπωρινό καταιγισμό νομοσχεδίων
Ως κορυφαία μεταρρύθμιση, την πρώτη στα χρόνια της Μεταπολίτευσης για τη λειτουργία των κρατικών δομών και του υπουργικού συμβουλίου χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος.
Ο υπουργός Επικρατείας, κάνει εκτενή αναφορά στη σύσταση της νέας Αρχής Διαφάνειας, υποστηρίζοντας σε συνέντευξή του στη Realnews πως έτσι αποψιλώνονται όλες οι πιθανές εστίες πολιτικής διαφθοράς.
Ο κ. Γεραπετρίτης προαναγγέλλει φθινοπωρινό καταιγισμό νομοσχεδίων ενώ αναφερόμενος στην κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, σημειώνει ότι η εφαρμογή κανόνων δεν περιστέλλει τις ελευθερίες αντιθέτως τις διασφαλίζει.
Ειδικότερα για την κατάργηση του ασύλου, υποστηρίζει ότι, αποτελεί ώριμο αίτημα της κοινωνίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στα πανεπιστήμια.
«Η ελευθερία αυτή δεν διασφαλίζεται με ασυδοσία αλλά με κανόνες που περιστέλλουν εξωακαδημαϊκούς καταναγκασμούς που καμία θέση δεν έχουν στα πανεπιστήμια μας.
Το να υπάρχουν κανόνες και να τηρείται ο νόμος δεν περιστέλλει τις ελευθερίες αλλά αντιθέτως, τις διασφαλίζει προς όφελος της κοινωνίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας», σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Αισθάνομαι ότι είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση που υπήρξε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πριν από τις εκλογές πολύ μεγάλη επεξεργασία ενός συνεκτικού κυβερνητικού σχεδίου με στρατηγικούς στόχους και επεξεργασμένες νομοθετικές παρεμβάσεις.
Ήδη πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από τις εκλογές θα έχουν ψηφιστεί, ελπίζω, τρία νομοσχέδια, που σκοπό έχουν  να αποκαταστήσουν θεσμούς οι οποίοι έχουν διαταραχθεί» σημειώνει ο κ. Γεραπετρίτης και προσθέτει:
«Από τα νομοσχέδια αυτά και όσα θα ακολουθήσουν, όπως το μεγάλο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και η φορολογική μεταρρύθμιση θα προκύψουν άμεσες συνέπειες υπέρ των πολιτών όπως είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις και τα αναπτυξιακά κίνητρα αλλά και σοβαρές αλλαγές, τις οποίες οι πολίτες θα αντιληφθούν με το πέρασμα του χρόνου».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης