Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης (ΜέΡΑ 25): ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένοι στους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος των δανειστών

Βαρουφάκης (ΜέΡΑ 25): ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένοι στους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος των δανειστών
Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τα δημόσια πανεπιστήμια, αλλιώς «θα αποδεχόταν την πρόταση του ΜέΡΑ25 για σύσταση Πανεπιστημιακής Υπηρεσίας Περιφρούρησης του Ασύλου 
Την εκτίμηση ότι «αν δεν καταργηθεί η προπληρωμή του 100% του φόρου των επιχειρήσεων, δεν πρόκειται να σταματήσει η ύφεση, η μετανάστευση ανθρώπων και επιχειρήσεων και να έρθουν πραγματικές επενδύσεις» διατύπωσε ο ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης.
Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ δήλωσε πως «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένοι στους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος των δανειστών - οι οποίοι εμμένουν σε αυτούς για να συνεχιστεί το θέατρο ότι το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο».
Σχολιάζοντας την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, αναφέρει πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τα δημόσια πανεπιστήμια, αλλιώς «θα έπρεπε να αποδεχθεί την πρόταση του ΜέΡΑ25 για τη σύσταση Πανεπιστημιακής Υπηρεσίας Περιφρούρησης του Ασύλου, που να λογοδοτεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα».
Αναφερόμενος στη συνεργασία του κόμματος του με το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας, ο κ. Βαρουφάκης λέει πως τα προβλήματα των Ελλήνων «είναι κοινά με τους άλλους λαούς: κόκκινα δάνεια, χαμηλοί μισθοί, υποαπασχόληση, φτώχεια, κλιματική καταστροφή» και επιβάλλουν τη συνεργασία. Επίσης, σημειώνει πως η συνεργασία αυτή θα επεκταθεί και στο πλαίσιο της Προοδευτικής Διεθνούς που ξεκίνησε πέρυσι στις ΗΠΑ με τον Berny Sanders.
Για το ασφαλιστικό σύστημα, τέλος, υποστηρίζει ότι είναι μη βιώσιμο και προτείνει την ενίσχυσή του με πόρους οι οποίοι θα προέλθουν από τη μετατροπή του ΤΑΙΠΕΔ σε Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα, τη φορολόγηση των τραπεζών με 0,2% επί των δανείων που λαμβάνουν και την αύξηση του κατώτατου μισθού σε συνδυασμό με την κατάργηση της προπληρωμής του φόρου των επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης