Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Τώρα αρχίζει η διερεύνηση της σκευωρίας - Στο αρχείο ο φάκελός του για τη Novartis

Σαμαράς: Τώρα αρχίζει η διερεύνηση της σκευωρίας - Στο αρχείο ο φάκελός του για τη Novartis
H υπόθεση παραμένει ανοικτή για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τον επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Αβραμόπουλο
(upd) Στο αρχείο τέθηκε σήμερα (6/8/2019) με εντολή της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη η δικογραφία για την υπόθεση της Νοvartis που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον ίδιο να δηλώνει ότι τώρα αρχίζει η διερεύνηση της γελοίας σκευωρίας σε βάρος του.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος από τον πρώην πρωθυπουργό, το όνομα του οποίου ενέπλεξε στην υπόθεση προστατευόμενος μάρτυρας.
Πρόκειται για μία ακόμη αρχειοθέτηση στην υπόθεση της Novartis, καθώς ήδη έχουν μπει στο αρχείο αυτές για τους Παναγιώτη Πικραμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η κ. Τουλουπάκη και οι επίκουροι συνάδελφοί της στην Εισαγγελία Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, αναμένεται να αποφασίσουν και για τα άλλα τρία πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός.
Πρόκειται για τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, τον Ευρωπαίο επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η δήλωση Σαμαρά

«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση.
Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Νοβάρτις», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός σχολιάζοντας την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Πέτσας: Στο αρχείο η σκευωρία για τη Novartis

«Το γεγονός ότι μπαίνει στο αρχείο η δικογραφία της υπόθεσης Novartis που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, δείχνει ότι μπαίνει στο αρχείο όλη αυτή η σκευωρία εκείνων που νόμιζαν πως ανακάλυψαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους.
Όσον αφορά την υπόθεση στην ουσία της, βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη, μετά από ενέργειες που έχει κάνει ο κ. Σαμαράς και άλλοι, επομένως περιμένουμε την πρόοδο σε επίπεδο Δικαιοσύνης», σχολίασε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης