Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης για τουρκικές προκλήσεις: Αυτά που μας ανήκουν μας ανήκουν - Δεν δίνουμε δικαιώματα σε κάποιον που δεν έχει

Βαρβιτσιώτης για τουρκικές προκλήσεις: Αυτά που μας ανήκουν μας ανήκουν - Δεν δίνουμε δικαιώματα σε κάποιον που δεν έχει
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Άγκυρα δεν θα κλιμακώσει την ένταση εντός του καλοκαιριού
Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει βήμα από τα κεκτημένα έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα.
«Έχουμε ξεκάθαρη θέση: Αυτά που μας ανήκουν μας ανήκουν και σε καμία περίπτωση δεν πάμε να δώσουμε δικαιώματα σε κάποιον που δεν έχει», είπε.
Τόνισε πως σε περίπτωση που η γειτονική χώρα επιχειρήσει να επιβάλει τις θέσεις της «θα μας βρει αντιμέτωπους», ενώ εξήγησε ότι η χώρα μας διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις με αποτρεπτική ικανότητα, αν και η χρήση ένοπλων μέσω αποτελεί το «τελευταίο καταφύγιο».
Σύμφωνα τον ίδιο, η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να εκμεταλλευτεί τον πλούτο του Αιγαίου που ανήκει στη χώρα μας.
Αναφερόμενος στο γεγονός όπου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, παρουσίασε χάρτη που αμφισβητεί ευθέως την έκταση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο κ. Βαρβιτσιώτης διευκρίνισε ότι δεν προσδίδει ανησυχητικό τόνο στην τοποθέτηση, όχι επειδή δεν την θεωρεί σοβαρή αλλά καθότι δεν πιστεύει ότι η Άγκυρα θα κλιμακώσει την ένταση το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης