Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daly (Fed): Η αμερικανική οικονομία δεν οδεύει προς ύφεση - Δε δικαιολογείται επιθετική μείωση των επιτοκίων

Daly (Fed): Η αμερικανική οικονομία δεν οδεύει προς ύφεση - Δε δικαιολογείται επιθετική μείωση των επιτοκίων
Η πρόεδρος της San Francisco Fed τόνισε ότι η αβεβαιότητα γύρω από το εμπόριο έχει αυξηθεί
Στο γεγονός ότι η οικονομία των ΗΠΑ δεν οδεύει προς ύφεση, αναφέρθηκε σήμερα (6/8) η πρόεδρος της San Francisco Fed, Mary Daly, διευκρινίζοντας ότι εάν δεν υπάρξουν ενδείξεις μίας ισυχρότερης οικονομικής ύφεσης δεν δικαιολογείται επιθετική μείωση των επιτοκίων.
Ειδικότερα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στη Wall Street Journal, η πρόεδρος της San Francisco Fed τόνισε ότι η προσοχή της παραμένει εστιασμένη γύρω από τον αντίκτυπο των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς εξετάζει την επόμενη κίνησης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τα επιτόκια.
«Εξετάζοντας τις επόμενες κινήσεις μας, εκεί που εγώ εστιάζω πραγματικά την προσοχή μου είναι αυτά τα ζητήματα», υπογράμμισε η κα Daly αναφερόμενη στις εμπορικές εντάσεις Ουάσιγκτον και Πεκίνου, προσθέτοντας ότι «μερικές φορές ο άνεμος επιβραδύνεται και μερικές φορές επιταχύνεται, και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία θέση επιτάχυνσης».
Παράλληλα, η ίδια ανέφερε ότι τα παγκόσμια ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη δικαιολογούν τη μείωση των επιτοκίων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, διευκρινίζοντας πως «τα συνεχιζόμενα ζητήματα από το εμπόριο και τα χαμηλότερα επιτόκια των άλλων κεντρικών τραπεζών θα μπορούσα να δικαιολογήσουν χαμηλότερα επιτόκια».
Ωστόσο, η πρόεδρος της San Francisco Fed τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία δεν οδεύει προς ύφεση, ενώ πρόσθεσε ότι η αβεβαιότητα γύρω από το εμπόριο έχει αυξηθεί και ότι μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να μετριάσει τις επιχειρηματικές επενδύσεις.
Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η ίδια τάχθηκε υπέρ της μείωσης επιτοκίων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, διευκρίνισε ότι «η επιθετική μείωση των επιτοκίων δε δικαιολογείται χωρίς ενδείξεις μίας ισχυρότερης οικονομικής ύφεσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης