Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Μastercard εξαγοράζει μονάδα της δανέζικης Nets - Στα 2,85 δισ. δολάρια το deal

tags :
H Μastercard εξαγοράζει μονάδα της δανέζικης Nets - Στα 2,85 δισ. δολάρια το deal
H Μastercard εξαγοράζει μονάδα της δανέζικης Nets
Σε συμφωνία για την εξαγορά πλατφόρμας πληρωμών που ανήκει στη δανέζικη Nets κατέληξε η Mastercard, η οποία θα καταβάλλει το ποσό των 2,85 δισεκ. δολαρίων.
Με την εξαγορά, η Mastercard αποκτάει πλατφόρμα ηλεκτρονικής εξόφλησης λογαριασμών και μια υπηρεσία άμεσης εκκαθάρισης πληρωμών.
Η εταιρεία ανέφερε πως η εξαγορά θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη ως και δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της.
«Αυτό που είδαμε στη Nets είναι μια επιχείρηση που είναι βαθιά ενσωματωμένη σε κάποιες από τις πιο καινοτόμες και δραστήριες αγορές πληρωμών σε όλο τον κόσμο» δήλωσε υπεύθυνος καινοτομίας της Mastercard, Μichael Miebach.
Υπενθυμίζεται ότι τα καθαρά κέρδη της Mastercard κατέγραψαν σημαντική άνοδο για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, εν μέσω ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +30,5% στα 2,05 δισ. δολ. (2 δολ. ανά μετοχή) έναντι 1,57 δισ. δολ. (1,5 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα της Mastercard κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 12% στα 4,1 δισ. δολ. ενώ τα λειτουργικά έσοδα ενισχύθηκαν κατά 24% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018, στα 2,4 δισ. δολ.
Όσον αφορά τα συνολικά λειτουργικά έξοδα, καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έξοδα διαμορφώθηκε στο -14%.
«Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε καλά την στρατηγική μας και είχαμε ένα ακόμα ισχυρό τρίμηνο ανάπτυξης εσόδων και κερδών», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Mastercard, Ajay Banga, προσθέτοντας ότι «οδηγούμε την ανάπτυξη των προϊντων μας με βασικά κέρδη σε όλο τον πλανήτη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης