Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες στις ευρωαγορές μετά το sell οff, καθώς επιμένουν οι εμπορικές ανησυχίες - Στο -0,78% ο DAX

Νέες απώλειες στις ευρωαγορές μετά το sell οff, καθώς επιμένουν οι εμπορικές ανησυχίες - Στο -0,78% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,47% κι έκλεισε στις 367,71 μονάδες
Με νέες απώλειες έκλεισαν σήμερα (6/8/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, αποτυγχάνοντας να συγκρατήσουν τα κέρδη που κατέγραφαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης και να ανακάμψουν από το sell -off που προκάλεσε χθες στις διεθνείς αγορές η κλιμάκωση της εμπορικής και νομισματικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Image

Η απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να θέσει την ισοτιμία αναφοράς υψηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, έδωσε μια «ανάσα» στις αγορές διεθνώς, που, ωστόσο, αποδείχτηκε προσωρινή.
Ειδικότερα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας όρισε την ημερήσια ισοτιμία αναφοράς για το κινεζικό νόμισμα στην αγορά της ηπειρωτικής Κίνας στα 6,9683 γουάν, συγκριτικά με τα 6,9871 που ανέμεναν οι αναλυτές, και χαμηλότερα από το επίπεδο των 7 γουάν, το οποίο ξεπέρασε χθες.
Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει στην πώληση κρατικών ομολόγων ύψους 30 δισ. γουάν στο Χονγκ Κονγκ, πράξη η οποία στοχεύει στο να περιοριστεί το short - selling στο νόμισμα.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε την Κίνα ότι προχωρά εσκεμμένα στην υποτίμηση του νομίσματός της, καθώς χθες Δευτέρα η συναλλαγματική ισοτιμία του γουάν έναντι του αμερικανικού δολαρίου ξεπέρασε το επίπεδο 7:1.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,47% κι έκλεισε στις 367,71 μονάδες.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες -ιδιαίτερα ευαίσθητες σε θέματα εμπορίου- σημείωσαν πτώση 0,4%, ενώ ο κλάδος πρώτων υλών κατέγραψε απώλειες 1,7%, λόγω της έκθεσής του στην Κίνα.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,78% κι έκλεισε στις 11.567,96 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε πτώση 0,72% στις 7.171,69 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,13% στις 5.234,65 μονάδες.

Image
Image
Image

Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 0,68% κι έκλεισε στις 20.631,74 μονάδες.

Image

Η PBOC εξέφρασε σήμερα τη λύπη της για την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών να της αποδώσει τον χαρακτηρισμό χώρας που «χειραγωγεί το νόμισμά της».
«Ο αμερικανικός χαρακτηρισμός είναι μια αυθαίρετη, μονομερής και υπέρ του προστατευτισμού πρακτική, που πλήττει σοβαρά τους διεθνείς κανόνες και θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές», ανέφερε η κεντρική τράπεζα της Κίνας.
Τα θετικά στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας δεν κατάφεραν να προσφέρουν ώθηση στο γερμανικό χρηματιστήριο.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία σημείωσαν τον Ιούνιο απροσδόκητη ανάκαμψη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο του 2017, με τα στοιχεία να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Θετικά ήταν και τα στοιχεία για τον κατασκευαστικό κλάδο της Ευρωζώνης, που έδειξαν επιτάχυνση της δραστηριότητας για τον Ιούλιο, παρά το γεγονός ότι ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τη Γερμανία υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από εννέα μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης