Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρασκήνιο από την υπόθεση Novartis - Έσπασαν τις θυρίδες Σαμαρά ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό

Παρασκήνιο από την υπόθεση Novartis - Έσπασαν τις θυρίδες Σαμαρά ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό
Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά αποκάλυψε ότι οι εισαγγελικές αρχές έσπασαν τις τραπεζικές θυρίδες της Γεωργίας και του Αλέξανδρου Σαμαρά
Καυτό είναι το παρασκήνιο που βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις έρευνες τις εισαγγελίας για την υπόθεση Novartis και την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Ειδικότερα, ο Νίκος Τσούτσιας, διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις στον Σκάι και στα Παραπολιτικά, αποκάλυψε ότι την εποχή εκείνη οι εισαγγελικές αρχές έφτασαν στο σημείο να σπάσουν τις τραπεζικές θυρίδες της Γεωργίας και του Αλέξανδρου Σαμαρά!
Σύμφωνα με τον Νίκο Τσιούτσια οι διωκτικές αρχές παραβίασαν τη θυρίδα της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού ενώ ο Αντώνης και η Γεωργία Σαμαρά βρίσκονταν στο εξωτερικό σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Όπως είπε ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, οι εισαγγελικές αρχές είχαν επικοινωνήσει με την Γεωργία Σαμαρά, ζητώντας της άδεια για να ανοίξουν τη θυρίδα που διατηρεί στο όνομά της σε τραπεζικό υποκατάστημα, προκειμένου να ελέγξουν για την πιθανή ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται.
Η κα. Σαμαρά τους απάντησε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό συνοδεύοντας τον σύζυγό της και προθυμοποιήθηκε να πάρει την πρώτη διαθέσιμη πτήση για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να τους διευκολύνει.
Όταν όμως έφτασε στην Αθήνα και μετέβη στην τράπεζα όπου διατηρεί θυρίδα, η Γεωργία Σαμαρά διαπίστωσε ότι η θυρίδα είχε σπάσει αφού οι αρμόδιες αρχές επέλεξαν να την παραβιάσουν παρά να περιμένουν.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξανδρο Σαμαρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης