Τελευταία Νέα
Πολιτική

Die Welt: Η πολιτική Μητσοτάκη θυμίζει τον Orban της Ουγγαρίας - Τα σχέδια για ανοικοδόμηση της μεσαίας τάξης

Die Welt: Η πολιτική Μητσοτάκη θυμίζει τον Orban της Ουγγαρίας - Τα σχέδια για ανοικοδόμηση της μεσαίας τάξης
H Die Welt αναλύει τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και σχολιάζει ότι ο νόμος για το επιτελικό κράτος θυμίζει «εφεύρεση» του Ούγγρου πρωθυπουργού, Viktor Orban
«Ο πρωθυπουργός-θαύμα της Ελλάδας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Die Welt σχετικά με τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στο δημοσίευμα περιγράφονται, μεταξύ άλλων, τα σχέδια για την ανοικοδόμηση της μεσαίας τάξης, ενώ γίνεται ειδική αναφορά και στον νόμο για το επιτελικό κράτος, με τον αρθρογράφο να κάνει μια... σύγκριση με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Viktor Orban.
Η γερμανική εφημερίδα αφού σχολιάζει τα μέτρα που προώθησε την περίοδο που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφέρει «τώρα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας και τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ τον θεωρούν σούπερ σταρ.
Μια νέα εποχή έχει αρχίσει μαζί του, λένε.
Μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη νίκη του στις εκλογές άλλαξε τη μορφή και το στιλ της κυβέρνησης, με στόχο την αύξηση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας».
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις μειώσεις των φόρων για πολίτες και επιχειρήσεις.

Επιστροφή στο παρελθόν;

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, με μια πρώτη ματιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να αποτελεί στροφή στο παρελθόν, καθώς είναι απόγονος μιας εκ των τριών μεγάλων πολιτικών δυναστειών Ελλάδα (σσ. Καραμανλή, Παπανδρέου, Μητσοτάκη).
Με μια προσεκτικότερη ματιά στα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της κυβέρνησης, στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η ανοικοδόμηση της μεσαίας τάξης.
Κι αυτό έχει συνειδητοποιήσει ότι η μεσαία τάξη έχει καταστραφεί από τη λιτότητα κάτι που έχει προκαλέσει πολιτικό ριζοσπαστισμό.
«Η θεαματική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δυνατή μόνο πάντως στις στάχτες της μεσαίας τάξης» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

H... σύγκριση με τον Orban

Η Die Welt κάνει αναφορά και για τον νόμο σχετικά με το επιτελικό κράτος.
«Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει την εξουσία με τη μορφή ενός νέου οργάνου που θυμίζει πολύ μια εφεύρεση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Viktor Orban» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
«Αποτελεσματική διακυβέρνηση, περισσότερα χρήματα για τους πολίτες, ασφάλεια και τάξη, οικονομική ανάκαμψη, παύση του νεποτισμού και της διαφθοράς - έτσι θα γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη χώρα.
Μπορεί ο Μητσοτάκης να το κάνει αυτό;» αναρωτιέται ο αρθρογράφος της εφημερίδας και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που δεν είναι δημοφιλείς, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις αλλά και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Και σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, που αν και έχασε στις εκλογές, συγκέντρωσε το 31,5% των ψήφων.
«Εάν ο Μητσοτάκης απογοητεύσει τους ψηφοφόρους, κάτι που μπορεί να συμβεί γρήγορα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να υπάρχει ως εναλλακτική λύση.
Ο νέος πρωθυπουργός κινδυνεύει επίσης να χαρακτηριστεί ως τυπικός εκπρόσωπος της παλιάς ελίτ - εν μέρει λόγω της υπόθεσης Siemens» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης