Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στο 0,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ιταλία: Στο 0,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος
Οριακή επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ιταλία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (9/8) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου 0,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ΔΤΚ θα παραμείνει αμετάβλητος στο 0,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος, έναντι οριακής ανόδου 0,1% τον Ιούνιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επισης στο 0,1%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,5% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας επιτάχυνση σε σχέση με το 0,4% του Ιουνίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Istat, οι τιμές αγαθών υποχώρησαν κατά 0,1% τον Ιούλιο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου 0,5% προηγουμένως, ενώ αντίθετα οι τιμές στον τομέα υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 1%.
Όσον αφορά τον ανερμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, τον οποίο παρακολουθεί η Ευρωπαϊκη Κεντρική Τράπεζα, σημειώθηκε πτώση κατά 1,8% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του 0,3%.
«Η επιβράδυνση της ετήσιας ανάπτυξης του δείκτη οφείλεται κυρίως στην αντιστροφή της τάσης στα προϊόντα ενέργειας, η οποία αντισταθμίστηκε οριακά από την αύξηση στις τιμές τροφίμων και υπηρεσιών και τον περιορισμό της πτώσης στις τιμές διαρκών αγαθών», ανέφερε η ανακοίνωση της Istat.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης