Με απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Γερμανία απειλεί ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα

Με απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Γερμανία απειλεί ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα
Τελεσίγραφο των ΗΠΑ προς τη Γερμανία για αύξηση των αμυντικών της δαπανών
Με συνέπειες απειλεί το Βερολίνο ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα Richard Grenell, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησής του για τις ανεπαρκείς, όπως λέει, αμυντικές δαπάνες των Γερμανών.
Δεν αποκλείει ακόμη και την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Γερμανία.

«Είναι πραγματικά προσβλητικό να περιμένει κανείς ότι ο Aμερικανός φορολογούμενος θα εξακολουθήσει να πληρώνει για περισσότερους από 50.000 στρατιώτες στη Γερμανία, αλλά οι Γερμανοί να χρησιμοποιούν το εμπορικό τους πλεόνασμα για εσωτερικούς σκοπούς», δήλωσε ο κ. Grenell σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Σχολιάζοντας μάλιστα, δήλωση της Aμερικανίδας πρέσβειρας στην Βαρσοβία Georgette Mosbacher, ότι η Πολωνία, «η οποία εκπληρώνει την υποχρέωσή της προς το ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες ύψους 2% του ΑΕΠ, ενώ η Γερμανία όχι, θα καλωσόριζε με χαρά στρατιωτικούς των ΗΠΑ οι οποίοι σήμερα σταθμεύουν στην Γερμανία», τόνισε πως, «ο Πρόεδρος Trump έχει δίκιο και η Georgette Mosbacher έχει δίκιο.
Πολλοί Πρόεδροι έχουν παρακαλέσει την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να πληρώσει για την ίδια της την άμυνα.
Πρόκειται για μια παράκληση η οποία τραβάει εδώ και πολλά χρόνια και πολλές κυβερνήσεις.
Τώρα φτάσαμε στο σημείο όπου οι Αμερικανοί και ο Αμερικανός Πρόεδρος πρέπει να αντιδράσουν», τόνισε ο κ.Grenell.
Οι γερμανικές αμυντικές δαπάνες βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής του Donald Trump από την αρχή της θητείας του.
Πρόσφατα μάλιστα, κατά την επίσκεψη του πολωνού Προέδρου Andrzej Duda στην Ουάσιγκτον, ο Πρόεδρος Trump είχε και πάλι κάνει λόγο για το ενδεχόμενο μεταφοράς στρατευμάτων από την Γερμανία στην Πολωνία, ενώ οι σχέσεις των δύο χωρών επιβαρύνθηκαν εκ νέου μετά την άρνηση του Βερολίνου να συμμετάσχει στην αποστολή των ΗΠΑ στο Στενό του Χορμούζ.
Στη Γερμανία σταθμεύουν σήμερα περισσότεροι από 35.000 αμερικανοί στρατιώτες, οι περισσότεροι από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη.
Στη Στουτγάρδη βρίσκεται το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Αφρική, στο Ράμστάιν η σημαντικότερη αεροπορική βάση τους, ενώ στο Γκράφενβερ της Βαυαρίας βρίσκεται το μεγαλύτερο πεδίο άσκησης των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Εκτός από τους στρατιώτες, στις βάσεις απασχολούνται 17.000 αμερικανοί πολίτες και 12.000 γερμανοί, με δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας να συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα αμερικανικά στρατεύματα.

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS