Στην διάθεση των πολιτών από σήμερα η λειτουργία του «112» - Χαρδαλιάς: Προχωράμε σε έργα

Στην διάθεση των πολιτών από σήμερα η λειτουργία του «112» - Χαρδαλιάς: Προχωράμε σε έργα
H «ενδιάμεση λύση του 112» λειτουργεί από σήμερα σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα
Στην διάθεση των πολιτών βρίσκεται από σήμερα, Σάββατο 10/8, η «ενδιάμεση λύση του 112» μέσω αποστολής μηνυμάτων SMS και CB (Cell Broadcast).
Ένα μήνα μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από σήμερα 10 Αυγούστου 2019, βρίσκεται στην διάθεση των πολιτών η «ενδιάμεση λύση του 112», η οποία τίθεται σε εφαρμογή έως το τέλος του έτους που θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο.
Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασία , λειτουργεί από σήμερα σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα να αποστέλλει μηνύματα σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται εντός των περιοχών ενδιαφέροντος, προκειμένου οι πολίτες να προστατευθούν από μία φυσική καταστροφή.
Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Χαρδαλιάς, η προσπάθεια αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) και όλων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας με την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του Ειδικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιου Μάριου Καραγιάννη.
Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «ξεκινώντας σήμερα την λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης, αποδεικνύουμε και έμπρακτα ότι δεν στεκόμαστε μόνο στα λόγια, αλλά προχωράμε σε έργα προς όφελος της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, που είναι το πρωταρχικό μας μέλημα».
Μέχρι το τέλος του χρόνου που έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα για την τελική λειτουργία του 112, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης λύσης θα στέλνονται μηνύματα και CBS και SMS.
Σύμφωνα με διευκρινήσεις από την ΓΓΠΠ, με τον τρόπο CBS μπορούν να ενημερώνονται αυτομάτως όλα τα κινητά μιας περιοχής, για την απομάκρυνση, π.χ., του πληθυσμού λόγω κινδύνου, αλλά επειδή για τη λήψη των μηνυμάτων πρέπει τα κινητά να έχουν ειδικό πρόγραμμα, θα στέλνονται και με SMS, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη.
Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, με πρωτοβουλία της ΓΓΠΠ, για το τρόπο που θα ρυθμίσουν οι πολίτες τα κινητά που δεν έχουν κατεβάσει το πρόγραμμα για την ενημέρωση με μηνύματα CBS, προκειμένου να μπορούν να λαμβάνουν  τις σχετικές ειδοποιήσεις.
Στην τελική λύση θα μπορούν να στέλνονται ειδοποιήσεις και σε σταθερά τηλέφωνα, ενώ σε κάθε περίπτωση οι πολίτες έχουν από πριν την δυνατότητα να τηλεφωνούν για βοήθεια ή για να αναφέρουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο 112.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS