Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που θα είναι πυλώνας ανάπτυξης και υποδοχής των επενδύσεων

Θεοδωρικάκος: Θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που θα είναι πυλώνας ανάπτυξης και υποδοχής των επενδύσεων
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχέδιο και το υλοποιεί», τονίζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος
«Εμείς αγκαλιάζουμε τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και θέλουμε να του δώσουμε ισχύ και αποτελεσματικότητα.
Θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που θα είναι πυλώνας ανάπτυξης, υποδοχής των επενδύσεων και διευκόλυνσής τους», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο ίδιος, με αφορμή την ψήφιση της διάταξης για την κυβερνησιμότητα των δήμων, υπογραμμίζει ότι «είμαστε εδώ για να πετύχουμε την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση», ενώ σημειώνει ότι στη Βουλή συγκρούστηκαν δύο διαφορετικές αντιλήψεις, αυτή της ΝΔ και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτηρίζει χαοτική και διαλυτική.
Τονίζει πως  η ρύθμιση που έφερε έχει την αποδοχή όλων των φορέων της Αυτοδιοίκησης, αναφέροντας ότι  «είναι και ζήτημα στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας και ορθολογισμού, ο δήμαρχος που έχει λάβει το 50%+1 των ψήφων να μπορεί να ασκήσει την πολιτική για την οποία εξελέγη, από τους πολίτες».
Ο κ. Θεωδωρικάκος αναφέρει επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε στρατηγική αμηχανία.
Ο κ. Τσίπρας είναι σε καταφανή αντίθεση με το DNA του κόμματός του.
Θέλει να ξεφύγει αλλά δεν μπορεί.
Και γίνεται ένα με τον Πολάκη και τον πολακισμό.
Προσπαθεί να σβήσει από τη μνήμη των Ελλήνων, τη χαμένη τετραετία του, την οποία επιχειρεί να ωραιοποιήσει.
 Μια τετραετία με ψέματα, φόρους, οικονομική καταστροφή και εθνικές απώλειες».
«Εμείς προχωράμε μπροστά, αλλά δεν ξεχνάμε.
Όπως δεν ξεχνούν και οι Έλληνες.
Οι πολίτες θέλουν να μάθουν την αλήθεια και για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015 και για την άθλια σκευωρία της Novartis», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, καλεί  τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, να συναινέσει στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος ώστε να μην απειλείται η κυβερνησιμότητα.
Όπως αναφέρει «αν ο κ. Τσίπρας θέλει στοιχειωδώς να πείσει ότι ενδιαφέρεται ρεαλιστικά να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, θα πρέπει να ξεφύγει από την ιδεοληπτική εμμονή της απλής αναλογικής, να παραδεχθεί ότι δεν έχει κανένα νόημα και να συζητήσουμε το εκλογικό σύστημα που συνδυάζει την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα».
Ξεκαθαρίζει δε, πως η κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα για να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού» και «ήδη το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει τους βέλτιστους τεχνικούς τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό».
Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών μεταξύ άλλων τονίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχέδιο και το υλοποιεί.
Και όλοι συμφωνούν ότι αυτό το σχέδιο οφείλει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και στα συναισθήματα των Ελλήνων και στην εθνική αυτοσυνείδηση ενός νέου πατριωτισμού που έχουμε απόλυτη ανάγκη, αν θέλουμε να βγούμε οριστικά από την κρίση και να οδηγηθούμε σε μια νέα περίοδο ευημερίας και αναγέννησης».
Επιπλέον, κάνει αναφορά στη δράση του υπουργείου λέγοντας ότι «αυτός ο πρώτος μήνας στο υπουργείο Εσωτερικών, δεν ήταν καθόλου τυπικός, ή μήνας γνωριμίας.
 Μπήκαμε κατευθείαν στα βαθειά» και μεταξύ άλλων, «προετοιμάσαμε και ψηφίσαμε τον νόμο που εξασφαλίζει την στήριξη και τη λειτουργία στην Αυτοδιοίκηση, αντιμετωπίζοντας τις διαλυτικές επιπτώσεις της απλής αναλογικής, συζητήσαμε με περισσότερους από 70 δημάρχους -ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας- και όλους τους εκλεγμένους περιφερειάρχες, ενισχύσαμε τη συνεργασία του υπουργείου μας με τον ΑΣΕΠ για καλύτερο προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα στη δράση του».
Τέλος, αναφέρει ότι το πρόβλημα με τα σκουπίδια είναι σοβαρό σε όλη τη χώρα και «στην Αττική λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «δίνουμε μάχη να μπει τέλος στη χαοτική κατάσταση που υπάρχει, σε όλη τη χώρα, στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Στηρίζουμε μαζί με τις περιφέρειες σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης