Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Προκλητική η στάση της Τουρκίας - Δεν θα ανεχθούμε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Βαρβιτσιώτης: Προκλητική η στάση της Τουρκίας - Δεν θα ανεχθούμε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων
«H Τουρκία υιοθετεί μια προκλητική συμπεριφορά που αψηφά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας», τονίζει ο Μ. Βαρβιτσιώτης
«Δεν θα ανεχθούμε την οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και οι όποιες μονομερείς ενέργειες δεν μπορούν και δεν θα μείνουν αναπάντητες σε κανένα επίπεδο», τονίζει σε συνέντευξή του στη Realnews ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Όπως αναφέρει, «η Τουρκία υιοθετεί μια προκλητική συμπεριφορά που αψηφά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας.
Η στάση της αυτή αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Η Ελλάδα αντιθέτως, είναι η δύναμη της σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Η ασπίδα μας είναι οι συμμαχίες στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και στην περιοχή, όπως για παράδειγμα αυτή με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο και το δόρυ οι Ένοπλες Δυνάμεις μας
Δεν θα ανεχθούμε την οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και οι όποιες μονομερείς ενέργειες δεν μπορούν και δεν θα μείνουν αναπάντητες σε κανένα επίπεδο».
 Για το Brexit, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία μπορεί να έχει μεγαλύτερες οικονομικές συνέπειες για τη χώρα μας, ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι ήδη η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα και προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια.
«Έχουμε λάβει μέτρα και έχει εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο 128 δράσεων σε διυπουργικό επίπεδο που αφορά την κοινωνική ασφάλιση των Ελλήνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την αναγνώριση πτυχίων και επαγγελματικών προσόντων ή την εξασφάλιση εύρυθμης λειτουργίας των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.  
Σε κάθε περίπτωση, προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια», δηλώνει χαρακτηριστικά.  
Αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κ. Βαρβιτσιώτης δηλώνει μεταξύ άλλων πως «η ΝΔ δεν θα συνεχίσει τα κομματικά παιχνίδια με τους θεσμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης