Τελευταία Νέα
Διεθνή

Garavini (Ιταλία): O Mattarella θα επιχειρήσει να συγκροτήσει κυβέρνηση τεχνοκρατών

Garavini (Ιταλία): O Mattarella θα επιχειρήσει να συγκροτήσει κυβέρνηση τεχνοκρατών
«Είναι πιθανό οι εκλογές να γίνουν στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου» επισημαίνει η Ιταλίδα γερουσιαστής
Σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο εισέρχεται η Ιταλία, μετά τη de facto κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως εκτιμά η, Laura Garavini μέλος της Γερουσίας της Δημοκρατίας, της Άνω Βουλής στην Ιταλία μιλώντας  στη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk. Επίσης θεωρεί πολύ πιθανό ο Ιταλός Πρόεδρος Sergio Mattarella να επιχειρήσει να συγκροτήσει καταρχήν μία κυβέρνηση τεχνοκρατών.
«Είναι βέβαιο ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές.
Όσον αφορά την ημερομηνία το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.
Θα πρέπει να συνεδριάσει η Βουλή, αλλά είναι πιθανό οι εκλογές να γίνουν στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου» ,  σημείωσε,
Όλα αυτά ωστόσο ενώ εντείνεται η φημολογία ότι ενδεχομένως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Sergio Mattarella να επιχειρήσει να συγκροτήσει καταρχήν μια κυβέρνηση τεχνοκρατών.
«Και αυτό είναι πιθανό, αλλά ο Πρόεδρος έχει και ορισμένες υποχρεώσεις», επισήμανε η γερουσιαστής.
«Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αλλά όπως προείπα, υπάρχει η πιθανότητα.
Η διαδικασία είναι σαφής. Καταρχήν θα πρέπει να συνεδριάσει η Βουλή και εκεί ο Πρόεδρος θα μπορεί να εξακριβώσει εάν θα μπορούσαν να προκύψουν νέες πλειοψηφίες.
Θεωρητικά μπορεί να υπάρξει και μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ωστόσο προσωπικά δεν το θεωρώ πιθανό διότι όλα τα κόμματα έχουν εκφραστεί υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες».
Η προερχόμενη από το Δημοκρατικό Κόμμα του Matteo Renzi γερουσιαστής αποκλείει την ίδια ώρα κατηγορηματικά ενδεχόμενη σύμπλευση της παράταξής της με τα Πέντε Αστέρια, με το επιχείρημα ότι έχουν εξελιχθεί σε έναν τελείως «αναξιόπιστο εταίρο».
Όσον αφορά την υψηλή δημοτικότητα του Salvni αναφέρει
«Απλά εκμεταλλεύεται με λαϊκίστικο τρόπο το θέμα της μετανάστευσης για να μιλήσει στο συναίσθημα των ανθρώπων και αυτό, δυστυχώς, το καταφέρνει καλά.
Είναι όμως εύκολο να κερδίζεις με τέτοια θέματα.
Στην πραγματικότητα ο ίδιος δεν κλήθηκε να διαχειριστεί το πρόβλημα διότι η προηγούμενη κυβέρνηση, η δική μας, είχε επιφέρει μείωση των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών κατά 80%.
Και τώρα  επωφελείται από αυτό. Κάνει λες και είναι ο άντρας με τη σκληρή γροθιά, όχι μόνον έναντι των μεταναστών, αλλά έναντι της Ευρώπης.
Και οι οπαδοί του τον λατρεύουν ακριβώς γι΄ αυτό, για την εικόνα του σκληρού σερίφη. Πιστεύω ότι δυστυχώς σε αυτό οφείλεται η επιτυχία του».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης