Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Εκκενώνονται οικισμοί στα Γκράν Κανάρια της Ισπανίας λόγω πυρκαγιάς

Reuters: Εκκενώνονται οικισμοί στα Γκράν Κανάρια της Ισπανίας λόγω πυρκαγιάς
Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και δεν μπορούν να επιστρέψουν ούτε και σήμερα 
Σε εκκενώσεις περιοχών έχουν προχωρήσει οι Αρχές στα Γκραν Κανάρια της Ισπανίας λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει την περιοχή από χθές (10/8) κι έχει επεκταθεί στο Εθνικό Πάρκο του νησιού, μια περιοχή δημοφιλής στους τουρίστες που βρίσκονται στο νησί.
Όπως αναφέρει το Reuters, πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και δεν μπορούν να επιστρέψουν ούτε και σήμερα (11/8) .
Πυροσβέστες χρησιμοποιούν αεροπλάνα και ελικόπτερα για να αντιμετωπίσουν τη σφοδρή πυρκαγιά που μαίνεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Λας Πάλμας. Η φωτιά απειλεί μερικές κωμοπόλεις καθώς και το εθνικό πάρκο Ταμαντάμπα στο δυτικό τμήμα του νησιού, ανέφεραν οι αρχές με μήνυμά τους στο Twitter.
Η Carla Rodriguez, αυτόπτης μάρτυρας, περιέγραψε τη σκηνή ως μια από τις πιο οδυνηρές εικόνες που έχει δει στη ζωή της.
«Η πρώτη φορά που είδα τη φωτιά ήταν όταν φθάναμε στην παρακαμπτήριο προς το Χουνκαλίγιο και συνειδητοποίησα πόσο κοντά ήταν. Δεν το περίμενα, καθώς είχα διαβάσει πως είχε τεθεί υπό έλεγχο σε διάφορες περιοχές»είπε .
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε το Σάββατο (10/8) από έναν 55χρονο κάτοικο που έκανε εργασίες συγκόλλησης ο οποίος και συνελήφθη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης