Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδράσεις για τον εκλογικό σχεδιασμό του Salvini – Η «συμμαχία» του Renzi με τον Di Maio

Αντιδράσεις για τον εκλογικό σχεδιασμό του Salvini – Η «συμμαχία» του Renzi με τον Di Maio
Προσέγγιση του Δημοκρατικού Κόμματος με το Κίνημα Πέντε Αστέρων στο θέμα μείωσης των βουλευτών
Έντονες αντιδράσεις συναντά ο σχεδιασμός του επικεφαλής της Lega και υπουργού Εσωτερικών Matteo Salvini να οδηγήσει την Ιταλία σε πρόωρες εκλογές περί τα τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου να εκμεταλλευθεί το σημαντικό δημοσκοπικό προβάδισμα του κόμματός του. 
Η κριτική μάλιστα προέρχεται από κόμματα των οποίων η στήριξη είναι απαραίτητη στη Βουλή για την επιτυχία της πρότασης δυσπιστίας.
Ο πρώην ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Matteo Renzi, ο οποίος εξακολουθεί να ασκεί ισχυρή επιρροή στον κεντροαριστερό χώρο χαρακτήρισε την Κυριακή (11/8) «τρέλα» την προσφυγή στις κάλπες, την περίοδο κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2020.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, ο Renzi κάλεσε αντ 'αυτού να συγκροτηθεί μια προσωρινή κυβέρνηση με την υποστήριξη των κομμάτων από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.
Το πρώτο καθήκον μιας τέτοιας κυβέρνησης θα ήταν να βρεθούν περίπου 23 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποφευχθεί μια αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων.
«Θα επιστρέψουμε στις κάλπες, φυσικά. Αλλά τα οικονομικά των Ιταλών πρέπει να έρθει πρώτα », είπε χαρακτηριστικά.
Υποστήριξε επίσης την έκκληση του επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Luigi Di Maio για τη θέσπιση νομοθεσίας που θα μειώσει τον αριθμό των βουλευτών και γερουσιαστών στην Ιταλία κατά 345 πριν από νέες εκλογές. Επί του παρόντος υπάρχουν 630 βουλευτές και 315 γερουσιαστές.
Ο Luigi Di Maio δήλωσε επίσης την Κυριακή (11/8) ότι μια κυβερνητική κρίση τώρα θα ήταν «ανόητη και επικίνδυνη».
Ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχουν  σημαντικές διαφορές σε πολλά θέματα, οι σχολιαστές αντιλήφθηκαν μια προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών, που επιδιώκουν να θέσουν εμπόδια στα σχέδια του Salvini  δεδομένου ότι πιθανότατα θα αναδειχθεί ως νικητής των βουλευτικών εκλογών.
Το νομοσχέδιο για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, με την τελική ψηφοφορία να έχει οριστεί για τον προσεχή μήνα, αλλά ένα τέτοιο μέτρο θα πρέπει να ακολουθήσει μια χρονοβόρα συνταγματική διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης