Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Οι κατηγορίες περί χειραγώγησης του γουάν θα κλιμακώσουν τον εμπορικό πόλεμο

Moody’s: Οι κατηγορίες περί χειραγώγησης του γουάν θα κλιμακώσουν τον εμπορικό πόλεμο
Έκθεση της Moody’s για τον εμπορικό πόλεμο Κίνας – ΗΠΑ 
Οι κατηγορίες από πλευράς Ουάσιγκτον περί χειραγώγησης του γουάν θα κλιμακώσουν τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Κίνας (A1, σταθερό outlook) και Ηνωμένων Πολιτειών (Aaa, σταθερό outlook), αναφέρει σε έκθεσή της η Moody’s, αποτιμώντας αρνητικά (credit negative) την εξέλιξη για την πιστοληπτική ικανότητα των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
«Πιστεύουμε ότι οι κινεζικές αρχές θα διατηρήσουν αυτή την προσέγγιση, αν και ενδέχεται να επιτρέψουν περαιτέρω μέτρια υποτίμηση εάν η οικονομία επιβραδυνθεί ταχύτερα από ό,τι αναμένεται.
Αν και οι κατηγορίες για χειραγώγηση νομισμάτων είναι απίθανο να επηρεάσουν ουσιαστικά την πολιτική συναλλαγματικών ισοτιμιών της Κίνας, αναμένουμε οι σχέσεις των δύο χωρών σχετικά με τις εμπορικές διαφορές να επιδεινωθούν.
Σε γενικές γραμμές, η επιδείνωση των εμπορικών και νομισματικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα οδηγήσει σε παγκόσμια επιβράδυνση.

Image

Οι προσδοκίες της αγοράς για περαιτέρω υποχώρηση του κινεζικού νομίσματος ενδέχεται επίσης να οδηγήσουν σε υποτίμηση και άλλα νομίσματα, ιδίως στις χώρες που έχουν ισχυρές εμπορικές σχέσεις με την Κίνα», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος, αναφέροντας ενδεικτικά την Ινδονησία, το Πακιστάν, τη Μογγολία και τη Σρι Λάνκα.
Οι αυξημένες εντάσεις δείχνουν ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν περαιτέρω τους δασμούς για τις κινεζικές εισαγωγές και το Πεκίνο θα προχωρήσει σε αντίποινα.
«Αυτό δημιουργεί την προοπτική βραδύτερης οικονομικής επέκτασης το 2020 από το 6% για την Κίνα και το 1,7% για τις ΗΠΑ που προβλέπουμε μέχρι στιγμής», υπογραμμίζει ο οίκος.
Τα σενάρια:

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης