Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: ΥΠΟΙΚ ο Giorgetti σε μια κυβέρνηση της Lega - Επανεξέταση του εισοδήματος των πολιτών

tags :
Salvini: ΥΠΟΙΚ ο Giorgetti σε μια κυβέρνηση της Lega - Επανεξέταση του εισοδήματος των πολιτών
Ο Salvini προανήγγειλε την επανεξέταση του εισοδήματος των πολιτών
O υφυπουργός Προεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, Giancarlo Giorgetti, θα είναι ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας σε περίπτωση που η Lega κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Matteo Salvini στην Corriere della Sera.
Ο Salvini προανήγγειλε επίσης την επανεξέταση του εισοδήματος των πολιτών, το οποίο εισήγαγε η κυβέρνηση Conte και αποτελούσε βασική δέσμευση του Κινήματος Πέντε Αστέρων.
Χθες (13/8), η Γερουσία απέρριψε το αίτημα της Lega του κ. Salvini για εξέταση της πρότασης μομφής και αποφάσισε πως ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte θα εμφανιστεί ενώπιον του σώματος στις 20 Αυγούστου.
Κατά της πρότασης Salvini ψήφισαν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, γεγονός που καταδεικνύει ότι παρά την αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο παρατάξεις στην πράξη είναι διατεθειμένες να υιοθετήσουν κοινή στάση κατά της Lega.
Η χθεσινή απόφαση της Γερουσίας αναβάλει τουλάχιστον για λίγες ημέρες τη συζήτηση για την κυβερνητική κρίση, η οποία ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη, όταν ο κ. Salvini ανακοίνωσε πως η συνέχιση της συγκυβέρνησης με τα Πέντε Αστέρια δεν είναι πλέον βιώσιμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης