Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ιστορικό χαμηλό για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, στο -0,64%

Νέο ιστορικό χαμηλό για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, στο -0,64%
Οι αποδόσεις υποχωρούν με φόντο τη χαμηλή ανάπτυξη και τον αδύναμο πληθωρισμό
Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια.
Στον απόηχο της χαμηλής ανάπτυξης και του αδύναμου πληθωρισμού, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας υποχώρησε στο -0,641%, από -0,609% χθες.

Image

Συρρίκνωση κατέγραψε η οικονομία της Γερμανίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (14/8) η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσίας, εν μέσω ανησυχιών ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα μπορούσε να διολισθήσει σε ύφεση.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση, έναντι αύξησης 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους το ΑΕΠ παρέμεινε στάσιμο, έναντι ανόδου 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν συρρίκνωση κατά 0,3%.
Η πτώση στις εξαγωγές της χώρας και η μείωση στη δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου είχαν σημαντική συμβολή στη συρρίκωνση του ΑΕΠ, αντισταθμίζοντας την άνοδο που σημειώθηκε στις καταναλωτικές και τις κυβερνητικές δαπάνες.
Όσον αφορά την υπόλοιπη Ευρωζώνη, σε ιστορικά χαμηλά υποχωρεί και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιρλανδίας, στο -0,068% από -0,030%.
Στην Πορτογαλία η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί στο 0,201% από 0,232%.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στην Ισπανία διαμορφώνεται στο 0,169% από 0,200%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης