Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Μόνο μια διαρκής αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων θα αποτελούσε «bearish» σημάδι

Bullard (Fed): Μόνο μια διαρκής αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων θα αποτελούσε «bearish» σημάδι
Η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων θα έπρεπε να διατηρηθεί για μια χρονική περίοδο για να ληφθεί ως «bearish» σημάδι, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard
Η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα θα έπρεπε να «διατηρηθεί για μια χρονική περίοδο» για να ληφθεί ως «bearish» σημάδι για μια αμερικανική οικονομία, δήλωσε σήμερα (15/8/2019) ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σαιντ Λούις, James Bullard.
Όπως εξήγησε ο Bullard, με την οικονομική επιβράδυνση στο εξωτερικό, «σημειώνεται αυτή η φυγή στην ασφάλεια», αυτό πιέζει χαμηλότερα τις αποδόσεις των ΗΠΑ, παρόλο που η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ είναι «ικανοποιητική».
Ο ίδιος τόνισε ότι μέρος της πρόσφατης πτώσης στις αγορές θα μπορούσε να είναι «υπερβολικό», δεδομένων των στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις δήλωσε ακόμη ότι ο εμπορικός πόλεμος δημιουργεί πολλή αβεβαιότητα, ενώ τόνισε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ παρακολουθεί τόσο τις αγορές όσο και τα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης